Co do fachwej naprawy,rzetelnej,to masz pare przystankow tramwajem przeciez![]()
Szukaj
Co do fachwej naprawy,rzetelnej,to masz pare przystankow tramwajem przeciez![]()
Amator ze sprzętem amatorskim,żeby nie było przerostu formy nad treścią...
i tym sposobem nie masz ani możliwości naprawy gwarancyjnej ani niezgodności towaru z umową. Ja bym domagał się zdjęć z ekspertyzy i poszedł do rzecznika praw konsumenta w swoim mieście. Porada darmowa a być może coś pomoże. Taki rzecznik będzie urzędował albo w urzędzie miasta albo w starostwie. Ze swojego doświadczenia wiem, że serwisy tak robią i to bardzo bardzo często nie tylko nikona. Jak trzeba zrobić coś więcej niż wgrać nowy soft to piszą że uszkodzenie z winy użytkownika. Powodzenia
Tak jak w powyższym przypadku, zażądaj zdjęć zalanych elementów. Oczywiście, jeśli chcesz naprawiać aparat na gwarancji. Jeśli gwarancji już nie ma, to wybierz inny serwis, albo sam sobie kup nowy aparat. Zakładam, że kalkulacja na "całość" jest na poziomie nowego aparatu.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
niestety dałem za wygrana i juz po gwarancji jest wiec pozostaje tylko inny serwis muszę jakis we wroclawiu poszukac zeby oddac i poprosic o ichj wycene
Jak widac to ich stala polityka zeby nie naprawiac to zalany i wilgosc maskara
Tomek jest nieoceniony w naprawach aparatów.
Nikon D750| N18-35G | N24-70 2.8 | N70-200 2.8 VR II | SB-910 |
Widać, że nawet gwarancja dla N nie ma żadnego znaczenia...
Powodzenia w walce z N.
Nikon
Witam, mam podobną sytuację z D5100. Również oddałam do naprawy gwarancyjnej bo robił czarne zdjęcia. Nie dość, że prawie miesiąc nie miałam żadnej informacji, to dziś zadzwoniłam do sklepu i miła pani poinformowała mnie że . dostała informację że aparat ma uszkodzony bagnet. Jestem kompletnym amatorem i dopiero od was dowiedziałam co to w ogóle jest. Aparat mi nigdzie nie spadł, nie odkręcałam obiektywu i używałam go tylko ja. Moje pytanie od czego takie coś może się uszkodzić? Bo w zasadzie mogą mi wkręcić wszystko a tymczasem jestem pewna, że w żaden sposób nie uszkodziłam go mechanicznie.
Skontaktuj się z nami