Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Koncert numer jeden

Przedstawiam do bicia. Pierwszy mój koncert więc nie żałujcie sobie.... a być może niedługo zobaczycie lepsze
    Zdjęcia tylko zmniejszone i podostrzone po zmniejszeniu. Niestety nie jestem dobry w obróbce wiec wszelkie uwagi przyjmę jako dobra i cenna lekcje
    Z gory dzieki za pomoc
    PS. Stig te z czasem 1/10 nadaja sie niestety tylko do kosza.

1.

Domyślnie

Eeee... kolego. Nie jest tak zle! Jak na pierwszy koncert, to poradziles sobie calkiem dobrze... A i czasow nie miales tak dlugich jak pisales. 1/100, 1/125... Calkiem dobrze. Gdybys jeszcze tak mocno ich nie naswietlal, mialbys jeszcze krotsze... Na moje -- wszystkie oprocz 3 mogles naswietlic nieco slabiej. Zyskalbys na czasie.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak na pierwszy raz to naprawdę udane. Pogratulować. Może na pierwszym dziwnie twarz wygląda ale reszta ok.

Domyślnie

Dziekuje w takim razie starałem sie ale to niestety tylko nieliczne z baaardzo wielu ktore jakos sie wstrzeliły...
    Jesli moge to zadam jeszcze pytanka 2...
    1. Irytuje mnie troszke szum... jak najkorzystniej delikatnie odszumic aby za duzo szczegolow nie stracic ? NeatImage?
    2. Stig... przygladalem sie Twoim zdjeciom na stronie i ciekawi mnie czy to efekt obrobki czy po prostu wykorzystales elegancko swiatlo ze miejsca czarne sa na prawde czarne jak podbic tak kontrasty?

Mam jeszcze jeden problem, przy przegladaniu i zmniejszaniu ich w photoshopie kolory sa duzo duzo zywsze i bardziej kontrastowe. Jak tylko zapisze do jpg i otwieram w przegladarce wygladaja troszke inaczej....
    Czy da sie jakos to naprawic ? Profil kolorow ustawilem w opcjach grafiki i w photoshopie taki sam.... :/

Domyślnie

To ja swoje 3 grosze: fotki fajne, sporo dynamiki, na piątce szkoda trochę obciętego gryfu - jak się nie mieścisz, możesz zawsze ciąć skosa

Domyślnie

Fajne fotki. trojka najlepsza wg mnie

Domyślnie

Zrezygnuj może z aRGB przy publikacji w necie, odpadną problemy z wyświetlaniem.
    Nie mam doświadczenia ale jak na pierwszy raz wydają mi się bardzo OK. Żeby mi wyszły choć w połowie tak dobre jak wreszcie jakiś koncert zrobią w mym zaścianku.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Witam,

Fajne fotki. W dwójce troszke bym w lewo dał więcej no i nie ucinał gryfu w kolejnym. Ale jak na pierwszy raz bardzo dobrze.

Pozdrawiam:
    AMI
    D3,D750,D80,N14-14,N24,N24-70,N70-200VRII,N50,Z16,S85,SB-80,800,900
    www.mariuszlinkiewicz.pl (w przebudowie)

Domyślnie

Dziekuje bardzo za pozytywne opinie skoro podobaja sie to pozwole sobie dorzucic jeszcze 5 Moze teraz jakies wskazowki ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów