Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: My Reno

Domyślnie My Reno

W zasadzie po raz pierwszy spróbowałem kliknąć auto, dajcie znać, co poprawić, albo gdzie są jakieś dziwne błędy.

//EDIT
    BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 05-02-2025 o 13:41 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting

Domyślnie

Nierownormierne oswietlenie, maska i blotnik zginely w cieniach, tak samo jak opony. tam gdzie doswietlane za mocno blysniete i za bardoz punktowo. swiatlo pod samochodem tez nei pomaga. brudne szyby, na karoserii pelno odlblaskow do usuniecia.
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

W zasadzie robione na szybko przy -1 bez czapki, rękawiczek i wyzwalacza. Musiałem cały czas latać do aparatu.
    W jakim trybie najlepiej fotografować ? TTL czy manualnym ?
    założyć jakiś modyfikator ?

Domyślnie

Ekspozycja 30 sekund, manualna lampa do reki i blyskasz wokol samochodu i na nim. Wbudowana lampa nic nie zdzialasz w takich warunkach.
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

SerU jakos nie wydaje mi sie zeby to wbudowana lampa bylo blyskane :P bo jak blysnac z boku czy za samochodem majac aparat na statywie? :P
    .
    | D700 + MB-D10 | + | Samyang 85/1.4 + Tamron 24-70VC | + | Nissin Di866 II | + | 3x YN-RF603 |

Domyślnie

SerU , skąd pomysł z lampą wbudowaną ? Poza tym 30 s odpada ze względu na dość dużą ilość światła zastanego.

Domyślnie

To ISO max w dół, przymykasz szklo i robisz Chociaz mi ostatnio się na 15 s udało auto obleciec dookola.
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baart1980 Zobacz posta
    SerU , skąd pomysł z lampą wbudowaną ? Poza tym 30 s odpada ze względu na dość dużą ilość światła zastanego.

Zapytałeś o TTL - stąd moja rada żeby wziąć manualną lampę w rękę i biegać W TTL-u ciężko naświetlić jeden kadr kilka razy A lampa wbudowana sam nie wiem skąd mi się wzięła - potraktowałem to raczej jako dygresję

A na wydłużenie czasu, poza radą qualina jest jeszcze jeden sposób - filtr polaryzacyjny. W nocy w sumie mało przydatny do redukowania odbić, ale światło zatrzymuje
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

A macie jakiś pomysł, skąd brać auto do fotografowania ? Próbowaliście poprzez komisy albo salony dealerskie ?

Domyślnie

Jak zaczniesz robić dobre foty to dałoby radę dogadać się na sesje. Ty miałbyś co focic, a oni mieli by w zamian foty reklamowe. Ale przy tym co tutaj pokazałeś to jeszcze sporo pracy Ciebie czeka
    .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów