Z tym gwintowaniem to genialny pomysl![]()
Szukaj
Z tym gwintowaniem to genialny pomysl![]()
.
Z moja zgrabnością i cierpliwością pewnie skończy się odbiciem automatu od sufitu.
Czesc zamienna i wykretaki prawdopodobnie otrzymam w środę,
najpierw spróbuje metody TOP67, potem Chłopaków (delikatnie wbić mały śrubokręt, imbus) a jak to nie wyjdzie to wiertło 10-tkai jazda, według Twojej instrukcji
Przerabiałem wykretaki szczerze życzę Ci aby się udało. U mnie stop mosiądzu był na tyle miękki że wykrętak tylko rozwiercał bardziej króciec.
Ino mam takie pytanie a jak to się stało że końcówka znalazła się w 2 kawałkach. U mnie była nieszczelna i musiałem ją wykręcić, zerwałem ją identycznie ale to była dość spora siła. Moja metoda jest ostatecznością więc próbuj rzeczywiście tak jak chłopaki radzą morze pójdzie. Te końcówki bodajże mają gwinty nie metryczne więc z ponownym nagwintowanie mogą być problemy.
Jak dojdzie końcówka to sprawdź jej wymiar co by tą 10 nie przesadzić jak by inne metody zawiodły.
Powodzenia
Ostatnio edytowane przez foveon ; 16-02-2015 o 21:18
F5 z MF-28, d700, D300, SB-900 Magnifax 4 C-41 i RA-4
Tego tez nie mogę pojąć jak plastikowa rureczka wytrzymała a te metale same pękły
wczoraj wieczorem automat stal w czuwaniu i nagle usłyszeliśmy jak coś syczy i wydobywa się para, natychmiast go zona wyłączyła, odczekałem ale każda próba ten sam efekt, pomyślałem ze jakaś rureczka się wypiela, rozebrałem i tak jak na zdjęciach urwało się z całkowicie wkręconym gwintem, zrobiłem zdjęcie opisałem i spakowałem do serwisu.
Dosiadłem się do komputera i zacząłem grzebać w necie, natrafiłem na strone z częściami do WMF kupiłem i zobaczymy jaki ze mnie majsterkowicz
wygląda troszkę inaczej niż moja ale innej nie było do tego modelu, mam nadzieje ze jakaś nowa produkcja i będzie pasować.
Dzieki
Mialem dużo szczęścia, użyłem płaskiego śrubokręta, wykręciło się bardzo lekko.
Automat znowu funkcjonuje, a ja zaoszczędziłem trochę kasy
Dziękuje wszystkim za wskazówki.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 18-02-2015 o 21:34 Powód: pis. (Wszystkim->wszystkim)
No i jeszcze masz komplet wyktętaków lewonagwintownych!
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Skontaktuj się z nami