Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Fryzjerka

Domyślnie Fryzjerka

Po ostatnim zimnym prysznicu, wrzucam kolejne fotki do oceny fryzjerka w dwóch wariantach

1.

2.
    Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C

Domyślnie

Poza modelki na 1 o wiele lepsze od 2. Tyle, że w 1 kobitka jest czerwono/fioletowa wręcz - wg mnie trzeba wypośrodkować obróbkę między 1 a 2 i będzie ładnie Bo na 2 znów za dużo żółci i zieleni.
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

1 - kadr centralny spowodował, poszerzenie twarzy co widać w porównaniu do 2 i jest to taka 'konkretna babka'
    1 - kobieta wydaje się tęższa w porównaniu do 2 => zobacz na ramiona/biceps => wszystko przez to, że ręka ułożona jest centralnie, a nie pod kątem do szkła.
    1 - kobieta ma również większa dłoń gdyż jest rozprostowana centralnie
    1 - kolorystyka jest monotoniczna zlewa się wszystko
    1 - spójrz na włosy, dodatkowo poszerzyły twarz

Wiem o co Ci chodziło, ale dla mnie ta Pani wyszła 'za duża' na 1, ale to tylko moje odczucia.

Dwójeczka rewelacja
    2 - kobiet wygląda na szczuplejszą, żywszą, porównaj usta... no bajka
    2 - poprawne ułożenie sylwetki, rąk, dłoni, nóg przez co są same +++
    2 - ręce szczuplejsze
    2 - ułożenie włosów, dynamika, radość świeżość
    2 - co najmniej 10 lat młodsza od tej na 1
    2 - kolorki rewelacja ale tak jak kolega zauważył minimalnie zjechałbym z żółcią i zielenią (ale to już kosmetyka)

Dobrze by było aby tam w tle były jakieś suszarki takie ogromne do włosów, a nie plakaty.

Chętnie bym zobaczył 2 przycięte tak jak 1

Ja chcę aby mnie ścięła pani nr 2 A tak w ogóle to są te same osoby, bo jest tak sakramencka różnica ,,, że dostaje oczopląsu już
    "Nikon"

Domyślnie

Ok, dzięki, czyli lepiej 2 też tak uważaliśmy z modelką gdzieś czytałem właśnie, że robiąc portret pod nawet minimalnym kątem a nie centralnie, można "wyszczuplić" osobę i jednak faktycznie racja na 1 pewnie też na "powiększenie" miała wpływ odległość, tutaj podszedłem bliżej nieco, co jak widać nie było dobrym pomysłem z ogniskową 35mm z kolorami eksperymentowałem, na 1 poniosła mnie fantazja
    Z6II, Z6, D750; N24-70/2.8ed; N35 1.8S, N50 1.8S, N58 1.4, S135 1.8, S150-600C

Uprawnienia umieszczania postów