//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Szukaj
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 30-03-2026 o 07:54 Powód: brak zdjęcia, wygasł hosting
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Przyjemny w odbiorze, bijący spokojem wieczora, obrazek. Granaty i błękity dobrze korespondują z ciepłem świateł w oknach budynków. Kanał prowadzi i skupia wzrok ku wieżowcu, innemu w kolorze, niż budynki po prawej i lewej stronie. Plastyczne odbicia w wodzie majaczą o tym, co rzeczywiste.
Co bym poprawił? Na pewno przyciął kilka mm prawej strony. I być może łódź po lewej chciałbym ostrą. Ale tego pewny już nie jestem.
Ogólnie niezła fotografia.
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Uwagi przedpiszcy bardzo słuszne. Zwłaszcza niedopilnowana prawa strona.
Fuji
Idealna pora dnia do robienia takich zdjęć. Nie za jasno, nie za ciemno.
Nie wiem, co napisać.
Od siebie dorzuciłbym, że minimalnie za ciemny dół. Ale ogólnie - spox![]()
Osmielony brakiem zdecydowanie negatywnych komentarzy pozwole sobie na pare slow: Westhafen jest jednym z frankfurckich klasykow, Men plynie 30 metrow na prawo od patrzacego. Co sie moze nie od razu w oczy rzuca to brak swiatel w oknach (po prawej stronie bylo ich jeszcze mniej niz po lewej stad prawa strona nieco po macoszemu zostala potraktowana)- zdjecie zostalo wykonane po godzinie 18 a mimo to mieszkancy byli poza domami. We Frankfurcie bylem sluzbowo i nie bylem do konca panem wlasnego czasu. Pzdr.
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
W tzw. "miedzyczasie" skorzystalem z rady kolegi 2pompony-rozjasnilem cienie, przyciemnilem niebo i zmienilem nieco curve (nie zebym mial kradziona wersje PS, ale nie wiem jak sie to po polsku nazywa)- zdjecie wyglada duzo lepiej, lecz ciagle brakuje swiatla w opuszczonych przez mieszkancow mieszkaniach. Raz jeszcze za nie-negatywne oceny i rady dziekuje.
A bo boisz się ruchów radykalnych!A weźże porządnie rozjaśnij środek i porządnie przyciemnij niebo - najwyżej ktoś powie, żeś przesadził, ale przynajmniej jakiś efekt zmian będzie widoczny, bo ja prawdę mowiąc teraz nie odrózniam pierwszej wersji od drugiej.
Pozwalam sobie dać przykład - a niech ktoś twierdzi, że przesadzony, ale przynajmniej pokazuje kierunek. A kolorki przesłodzone, bo to gif i ma 256 tylko kolorów, więć z konieczności się zrobiły landrynkowe.
Jak zwykle, jak coś nei teges, zaraportuj modowi, to usunie ten obrazek.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Skontaktuj się z nami