Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Pierwsze ptaki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopom. Dębno
    Wpisów
    2

Domyślnie Pierwsze ptaki

Witam. Jestem tutaj nowy w tym dziale. Ja fotografuję krajobrazy ale od jakiegoś czasu będąc w plenerze spotykam dużo różnych zwierząt, lisy, bobry, dziki sarny, jelenie i dużo ptaków. robiłem próby moją SIGMĄ 70/300 Makro, bez powodzenia. Jedynie podstępem, na działce zbudowałem karmik i ustawiłem go 3 m od szopki na narzędzia wycinając otwór w ścianie na obiektyw udało mi się z fotografować kilka drobnych ptaszków. Kaczki to na jeziorze koło mostku gdzie dużo ludzi karmi ptaki zimą , się zbytnio nie bały i mogłem podejść bliżej. Mam pytanie, jakie trzeba mieć szkło żeby fotografować ptaki i zwierzęta z większej odległości? Wstawię te kilka moich. Zapraszam i proszę o ocenę.

1
    2
    3

Domyślnie

Zdjęcia ładne, ostre i jak dla mnie nic im nie brakuje. Ktoś kiedyś pisał że wszystko zależy od sprytu. Ty sie nim wykazałes, więc masz dobre efekty. Ja moim tele nie potrafię takich kolorów i ostrości wyczarować. Może to jednak kwestia mocniejszego i jaśniejszego szkła.
    D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.

Domyślnie

Dla mnie całość wygląda na "przekombinowaną" w obróbce.
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopom. Dębno
    Wpisów
    2

Domyślnie

Jaka obróbka? Nie mam nawet takiej możliwości poza lekkim rozjaśnieniem lub przyciemnieniem no i występlowałem plamy na matrycy jakie wtedy miałem. To jeszcze jedno prosto z puszki celowo na tle karmika i z plamą nad głową wróbla dla porównania kolorów.
    4

Domyślnie

No właśnie ,jak na początek z podchodami dobrze kombinujesz, ale obraz z matrycy jest tylko materiałem wyjściowym i pasowało by się zainteresować obróbką tego materiału to z całą pewnością coś ciekawszego by z tego wyszło
    1-niższa perspektywa by się przydała
    2-najlepsze kadrowo
    3-też nie najgorzej

Uprawnienia umieszczania postów