Ponieważ forum to kopalnia wiedzy, a „szukajka” wskazuje bardzo wiele interesujących mnie tematów z zakresu komputerów, czas uznać własną porażkę "czytania ze zrozumieniem" i zadać Wam być może podstawowe pytanie. Oczywiście jako "wcześniej urodzony" moja wiedza jest znikoma, przyswajalność nowej na podobnym poziomie. Czytanie wątków z częściami do komputerów kończy się na "oglądaniu" znaków i niekomunikatywnych określeń literowo-cyfrowych poszczególnych elementów. Zdaję sobie sprawę z tego, że powinienem zamówić gotowy komputer w firmie, określając swoje potrzeby. Niestety – z ekonomicznego punktu widzenia - nie jestem zainteresowany i nie jest mi potrzebny sprzęt nowej generacji. Aby zakupić używany komputer na portalach aukcyjnych, moja wiedza jest niewystarczająca. Dlatego brakuje mi możliwości nabycia używanego komputera na naszym forum. Zakładam, że wielu z Was co jakiś czas wymienia swój sprzęt, który jest idealnie skonfigurowany pod sporadyczną pracę z PS, NX, czy Corel Video Studio. Nie potrzebuję dodatków niezbędnych do gier, czy innych przyjemności z Internetu. Czy jest ktoś na etapie wymiany komputera, zainteresowany sprzedażą starego?