Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Fotografia ślubna reportażowo (ze Starego Sącza) plenerowa (z Wawelu ;) ).

Nie było mnie tu pewnie z rok, am nadzieję że nie popełniam jakiegoś faux pas robiąc ten wpis, bo te regulaminy się potrafią ostro zmieniać .

1.

2.

3.
    4.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.

14.

15.

Jakby co wiem, że na 14 aberracja i niebieski na sukni lekko razi, ale jakoś miałem wrażenie, że przy wywaleniu tego efektu i ociepleniu zdjęcie za dużo traci . Zapraszam do komentowania.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Czemu tak podciągasz nienaturalnie tonacje, zdjęcia wyglądają jakby były z nich wyciągane " pseudoHDR" w repo ślubnym fajnie jak jest estetycznie a zarazem naturalnie. Moim zdaniem technika obrabiania totalnie tutaj nie pasuje, ale ja jestem uczulony na przekombinowania z kolorami/tonacjami przy ślubnych repo - lubię ostre, estetyczne, najbardziej oddane rzeczywistości kolory/tonacje - naturalne Kadrowanie ok, kompozycja w 1 bardzo fajna.

Domyślnie

Dlatego, że ja lubię landrynki i kolorowy świat . Naturalnie, to nie dla mnie. Przywrócili komercyjne stopki, że masz w podpisie link do portfolio?

Zresztą, moda się zmienia. 2-3 lata temu landryny były bardziej w modzie w ślubniakach niż obecnie.
    Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 31-01-2015 o 02:42

Domyślnie

kolorowe landrynki są fajne :-] ale efekt pseudo HDR niszczy ludzi

Domyślnie

Powiedz to Tkaczowi i Małachowskiemu . Mi się podoba. Klientom też. Inna sprawa, że zaczynam powoli bardziej spierać kolory, bo za trudno dobrze wyprowadzić landrynki, schodzi za dużo czasu, a drobna modyfikacja i masz nagle czerwone, fioletowe, albo pomarańczowe twarze, które rażą dużo bardziej niż jak tych kolorów tka nie wyciskasz i trzeba się bawić, do tego dużo więcej zabawy z selektywnymi kolorami, pojedziesz spranymi i wtedy nie trzeba tak przy tym dłubać. I dla mnie te rozjaśnione podjechane kontrastem twarze nie są zniszczone, takie mają być, są świetne . Ofc, możesz się nie zgodzić, rzecz gustu.

Jak ktoś chce naturalne, to najlepiej pstrykać na kliszy .
    Ostatnio edytowane przez Kanghoy ; 31-01-2015 o 20:07

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kanghoy Zobacz posta
    Powiedz to Tkaczowi i Małachowskiemu .

.
    No wybacz ale do ich "cukierkowych" kolorów i obróbki to wiele Ci brakuje
    D800| D610| 14-24mm | 70-200mm VRII | sigma 35 mm ART | SB910|900|FOMEI PANTHER 600 MINI | EIZO CS230 | PIXEL KING|SanDisc CF 32 GB x 6 | Lowepro Vertex 200 AW

Domyślnie

Owszem, poziom inny, "problemy" te same .

Domyślnie

Ja tam jestem zdania by robić po prostu naturalne kolory i tyle, tu mnie osobiście nie podchodzi
    Z6, Z6II, 35 ART, 50Z 1.8, 85 1.4G

Domyślnie

Jestem podobnego zdania co moi poprzednicy. Obróbka jak dla mnie nie do przyjęcia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów