Close

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 504

Wątek: Samsung NX500

Domyślnie

[QUOTE=HYPER;3702519]ja zdecydowalem poki co na pozostanie z FW1.40 dla NX1 i instalacje paczki hakujacej 1.82. .........

Super, wielkie dzięki za opis i fotki
    Czy można się (NX500) cofnąć do starszego firmware bez ryzyka ?
    Czy lepiej poczekać aż paczki hakujące zostaną przystosowane do najnowszego firmware'u (i o ile zostaną)

Pozdrawiam

Domyślnie

mozna sie cofnac, wystarczy wrzucic starsza wersje FW na karte sd i wybrac aktualizacje z poziomu menu aparatu.
    paczki dla nowego FW juz sa. ja jeszcze nie instaluje bo akurat dla NX1 sa jeszcze 2 bledy, ale ma sie wkrotce ukazac nowa wersja z calkowicie zmienionym i latwym sposobem instalacji i bez bledow w przypadku NX1
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

u mnie od wczoraj smiga juz juz najnowsza paczka hakujaca z najnowszym Fw 1.41. wszystko dziala idealnie a na dadatek mam mozliwosc zdalnego laczenia aparatu z moim telefonem (andek 6.0.1).

Domyślnie Test pomiędzy pełną klatką Sony A7 a NX500

Test pomiędzy pełną klatką Sony A7 + kit 28-70mm a Samsung NX500 + kit 16-50mm
    https://www.flickr.com/photos/806300...57658933267806
    wyniki są zaskakujące.

Domyślnie

Nie mam żadnego z tych aparatow, wiec sie wypowiem jako zorientowany
    Mz era drastycznych różnic minęła. Wielkość matrycy daje roznice w głębi, oraz po prostu - zapinajac 35mm mamy to 35mm. Bez ekwiwalentów i przeliczania.

A Wasze aparaty sa fajne. Moze nawet za fajne. I moze dlatego zaprzestano ich produkcji ?
    Wiele takich sytuacji juz było.
    ?

Dawno temu sam trzymałem któryś z nx-ów w reku. W sklepie. Ale nie kupiłem. Nie wiem dlaczego. Dawali wtedy jako bonus, darmowego softa (lajtruma chyba) i jakis tablet w prezencie. Wydawało mi za duzo tego dobrego, wiec doszukując sie jakiegos podstępu - nie kupiłem. W jukeju to było. Nie w pl.

Domyślnie

NX500 to pierwszy aparat Samsunga, który mi się bardzo podobał. Byłby mój gdyby nie...brak wizjera. Według mnie aparaty tej klasy pozbawione wizjera to nierozumienie. Nawet w małych kompaktach typu RX100, czy LX100 można było go zmieścić.
    Koniec produkcji systemu NX nie jest jakimś wielkim problemem, a NX jest jako system na moje potrzeby kompletny, ale kadrowanie na zombie .....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek_jj Zobacz posta
    ale kadrowanie na zombie .....
    to kup NX1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HYPER Zobacz posta
    to kup NX1
    Pewnie, to prawie takie same aparaty. Skoro pisałem o NX500, to oznacza że potrzebowałem małego bezlusterkowca, a nie bezlusterkowca wielkości lustrzanki.

Domyślnie

to nie kupuj NX1

Domyślnie

A dla mnie system NX to bomba. Rewelacja. To fotograficzne spełnienie marzeń.

NX500 w trybie M obsługuje mi się równie komfortowo co D90 (a więc wszystkie Nikony z dwoma pokrętłami).
    Szkła małe, lekkie, bardzo ostre, dobre optycznie.
    Do tego manuale z odjechanym bokeh przez przejściówki.

A wszystko tanie, że można skompletować wszystko, czego dusza zapragnie.

Inżynierom Samsunga należy się 6tka. Marketingowcom - 1nka.
    Światła i cienie...
    http://nozaki.flog.pl
    Samsung i Nikon

Strona 22 z 51 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów