Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Domyślnie przystawki z buraka

rlat zaczal trupy wykopywac wiec zeby bylo cos nowego .. dwie przystawki z buraka.

Produkcja wlasna zarowo zdjeciowa jak i jedzeniowa.

1. carpaccio z kiszonego buraka z kozim serem

2. galratetka z barszczu czerwonego, losos tkniety lekko ogniem, skropiony sosem sojowym, mus chrzanowy

Smacznego
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Smakowicie to wygląda.
    Na #1 wyczyściłbym tło z niepotrzebnych paprochów (?), na #2 natomiast na prawo od wyrazu "smaków" widać plamki.
    Czy mi się wydaje, ze #2 wpada lekko w różowy zafarb ?
    Na #1 dziwnie wyglądająca obwódka na talerzu.
    Ostatnio edytowane przez 6868 ; 03-02-2015 o 18:26

Domyślnie

Jakiś czas temu zrobiłem faszerowane cukinie z bloga. Może później wrzucę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    Na #1 wyczyściłbym tło z niepotrzebnych paprochów (?), na #2 natomiast na prawo od wyrazu "smaków" widać plamki.
    to nie pracowania lotow kosmicznych .. to stol i deski
    Na #1 dziwnie wyglądająca obwódka na talerzu.
    yyyyyyy ... jaka obwodka?

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    Jakiś czas temu zrobiłem faszerowane cukinie z bloga. Może później wrzucę
    no to na co czekasz?
    mam nadzieje ze smakowaly

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sailor Zobacz posta
    to nie pracowania lotow kosmicznych .. to stol i deski
    A to w takim razie przepraszam pomyliłem się, myślałem ze praca światowej sławy fotografa, będzie bardziej dopracowana.
    yyyyyyy ... jaka obwodka?
    Ano taka:
    Ponieważ ciężko byłoby napisać w którym miejscu, pozwoliłem sobie zaznaczyć to na Twoim zdjęciu.
    Jeżeli uważasz to za niestosowne, napisz a ja ta fote usunę.
    Zaznaczyłem tez mz. nic nie wnoszące do zdjęcia plamy i syfki.

Do przegladania zdjec w internecie sprawdza sie lepiej profil RGB.
    Embedded color profile: “AdobeRGB”
    Ostatnio edytowane przez 6868 ; 03-02-2015 o 22:11

Domyślnie

Przepraszam 6868, ale ty na serio uważasz, że trzeba było wyczyścić te wszystkie nierówności z desek, ich naturalną fakturę?
    FIK.

Domyślnie

Jadłbym
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Notoryczna Zobacz posta
    Przepraszam 6868, ale ty na serio uważasz, że trzeba było wyczyścić te wszystkie nierówności z desek, ich naturalną fakturę?
    FIK.
    Nie wiem co Ty widzisz lub co czytasz w moim poście #2 i gdzie widzisz wpis o czyszczeniu nierówności z desek i ich naturalnej faktorze?
    Gwoli ścisłości, napisałem:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
    A to w takim razie przepraszam pomyliłem się, myślałem ze praca światowej sławy fotografa, będzie bardziej dopracowana.
    bardzo przepraszam ze cie zawiodlem.
    Ano taka:
    Ponieważ ciężko byłoby napisać w którym miejscu, pozwoliłem sobie zaznaczyć to na Twoim zdjęciu.
    Jeżeli uważasz to za niestosowne, napisz a ja ta fote usunę.
    Zaznaczyłem tez mz. nic nie wnoszące do zdjęcia plamy i syfki.
    ty tak na serio?
    w focie na bloga sluzacej dokumentacji przepisu czyscilbys deski i poprawial zalamanie swiatla na talerzu? swoja droga .. jak chcialbys poprawic ten talerz? tak z ciekawosci pytam ...bo bardzo mnie to zaciekawilo... zamazac na idealna biel zeby wszystko bylo plaskie jak cycki wybiegowych modelek? podesle ci duzego jpga - pokazesz?
    dziekuje ze zadales sobie tyle trudu. ja widze tam jednego paprocha z matrycy ktorego nie zauwazylem. ale reszta? litosci ... malowana na bialo nieszlifowana deska wlasnie tak wyglada i ma takie wlasnie pypcie. przepradzam za matke nature.
    szybciej czepilbym sie w 2ce potrojnej literowki w opisie

Do przegladania zdjec w internecie sprawdza sie lepiej profil RGB.
    zalozylem ze swiatowej klasy krytycy ktorzy zauwazaja nieprawidlowosci w zalamaniu swiatla na talerzu posiadaja monitory ktore spokojnie sobie radza z przestrzenia adobe RGB

ps. tak przy okazji .. od dawna slysze ze foty sa zbyt idealne i trzeba np ubrudzic talerz .. wiec paprochy sa jak najbardziej na miejscu biorac pod uwage polskiego odbiorce. pomijajac fakt ze polski odbiorca woli breje walnieta chochla na miske w knajpie "uratowanej" przez pania gessler.
    Ostatnio edytowane przez sailor ; 04-02-2015 o 00:33

Domyślnie

pomijajac fakt ze polski odbiorca woli breje walnieta chochla na miske w knajpie "uratowanej" przez pania gessler.
    Chyba nie chodzi o to co woli, tylko na co go stać...

Zdjęcia bardzo apetyczne. Przy okazji wszedłem na blog i przyznam, że nacieszyłem oko...

Pozdrawiam
    Samsung M1733, HTC Magic, Asus K53S, Lomer Borneo, gatki z targu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów