Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Domyślnie

mi osobiście podoba się kierunek, w jakim idą urządzenia przenośne i pojawia się coraz więcej ciekawych rozwiązań z potężnymi bebechami
    póki co pracuję na d300 lub fuji x100, więc nie ma tu mowy o niewyobrażalnie wielkich plikach, dlatego i na tablecie dałoby się coś skrobnąć
    na YT są nawet przykłady ładowania rawa z d810 do lightrooma i eksportu do pełnego JPEGa na surface pro 3 (najmocniejsza wersja z i7 niestety )

zależy mi tez bardzo na dużym podglądzie zdjęcia podczas fotografowania

ogólnie tablety są coraz lepsze, tylko boli fakt, że w momencie kupowania dostajemy już przestrzały sprzęt, bo nowy snapdragon czy intel wychodzi z jeszcze mniejszym poborem prądy, itp itd ale tak chyba było zawsze, tylko dzisiaj dzieje się to dużo szybciej szkoda tylko, że ceny tak szybko nie spadają

Domyślnie

Ja ze swojej strony mogę odradzić zakup Dell'a Venue jeśli chodzi o rysik.
    Samo urządzenie bardzo fajne, sprawia się znakomicie na co dzień.
    Mam 8 Pro (większej nie chciałem, bo do autobusu za duża , ale podejrzewam, że jest tak samo), ale obrabiać zdjęć przy pomocy rysika to się raczej nie da (a szkoda).
    Tu filmik: https://www.youtube.com/watch?v=kSy_jofz5O4
    Ostatnio edytowane przez mini21 ; 31-01-2015 o 15:33 Powód: dodatkowe info

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_wozniak Zobacz posta

- Samsung Note Pro 12.2 (chyba najlepsza androidowa opcja z rysikiem)
    Przeżyłem tu pewne rozczarowanie, bo mimo 3GB RAM tablet jest niezbyt szybki, potrafi gubić rysunki w pdfach, trzeba czekać aż większy objętościowo pdf się wyświetli. Do tego jakiś dziwny sposób zapamietywania zmian w pdf (podkreślenia itp) - robi głupawe i mało czytelne "zdjęcia". Zaletą jest niewielki ciężar jak na wielkość tabletu i Hancom Office w standarcie. I bardzo fajna lekka okładka (kupowana osobno). Jednak rozdałem do użytku młodzieży.

Cytat Zamieszczone przez jacek_wozniak Zobacz posta
    - Lenovo Thinkpad Yoga (chociaż to bardziej ultrabook...)
    - Windows Surface 3 (wspaniała cena )
    Dużo szybszy od Samsunga, choć tylko ma 1GB więcej pamięci (są też takie z 8GB). Wadą dla mnie jest konieczność ciągłego siedzenia w necie, jeśli chce się wykorzystać wszystkie właściwości piórka. Do bazgrania w OneNote trzeba mieć konto w Microsoft i stale być podłączonym. A ja to potrzebuję także w miejscach gdzie nie ma możliwości wejścia na net. A może coś robię nie tak, a nie mam czasu tego rozgryzać. Aha, a Office trzeba oczywiście dokupić. I okładki cudzych firm ciężkie i mniej wygodne niż Samsungowa do Note. Nieciekawe umiejscowienie złącza na kartę microSD - za każdym razem przy jej wymianie trzeba odpinać połowę okładki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Dużo szybszy od Samsunga, choć tylko ma 1GB więcej pamięci (są też takie z 8GB). Wadą dla mnie jest konieczność ciągłego siedzenia w necie, jeśli chce się wykorzystać wszystkie właściwości piórka. Do bazgrania w OneNote trzeba mieć konto w Microsoft i stale być podłączonym. A ja to potrzebuję także w miejscach gdzie nie ma możliwości wejścia na net. A może coś robię nie tak, a nie mam czasu tego rozgryzać. Aha, a Office trzeba oczywiście dokupić. I okładki cudzych firm ciężkie i mniej wygodne niż Samsungowa do Note. Nieciekawe umiejscowienie złącza na kartę microSD - za każdym razem przy jej wymianie trzeba odpinać połowę okładki.
    którego modelu dokładnie tyczy się ten opis? bo zostały zacytowane dwa tablety thinkpad yoga i surface pro 3

Domyślnie

Dotyczy to Microsoft Surface Pro 3. Dodam jeszcze, że tablet wyposażony jest standartowo w masakryczny Windows 8.1. Już mnie nadgarstek boli od ciągłego wymachiwania nad ekranem.
    Ostatnio edytowane przez markB ; 02-02-2015 o 15:26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Dotyczy to Microsoft Surface Pro 3. Dodam jeszcze, że tablet wyposażony jest standartowo w masakryczny Windows 8.1. Już mnie nadgarstek boli od ciągłego wymachiwania nad ekranem.
    Hm ? Zabrzmiało to, dziwnie xD
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kurtz Zobacz posta
    Hm ? Zabrzmiało to, dziwnie xD
    Nic dziwnego w tym nie widzę, szczególnie od czasu, kiedy również wyma****ę nad dotykowcami.

To potrafi być irytujące, chyba że potraktuje się to jako ćwiczenia przeciwko myszowatej cieśni nadgarstków.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

To miało być takie skojarzenie na poziomie gimnazjum... Może czasem nie doceniam braci forumowej.

W każdym razie, nie rozumiem tylko, czemu jest to wina Windowsa ( bo tak dla mnie zabrzmiało w wypowiedzi kolegi ) - tablety mają to do siebie, że trzeba się czasem namachać nadgarstkiem...
    d70s + N18-70 + N55-200

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

...
    W każdym razie, nie rozumiem tylko, czemu jest to wina Windowsa ( bo tak dla mnie zabrzmiało w wypowiedzi kolegi ) - tablety mają to do siebie, że trzeba się czasem namachać nadgarstkiem...
    Może dlatego, że na dotykowcach coraz to już bardziej są obecne okienka (?).
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

To miało być takie skojarzenie na poziomie gimnazjum... Może czasem nie doceniam braci forumowej.

Jak wspomniałem, tabletu używam do przeglądania pdfów. Z uwagi na rodzaj mojej pracy, jest to od kilkudziesięciu do nawet kilkuset sztuk. W W7 pdf zamyka się przez kliknięcie (lub dotknięcie palcem) krzyżyka po górnej lewej stronie. I następuje powrót do folderu wyjściowego - od razu można przejść do następnego pliku. Taka kolejność nie jest standartowa w W8. Tutaj najpierw trzeba spuścić górną zasłonkę, pojawia się miniaturka pdf, na której trzeba ucelować w dużo mniejszy niż normalnie krzyżyk. W tym mam niezłą, 90% skuteczność, mimo koszykarskiego rozmiaru dłoni i palców jak parówki. Ale zamiast w folderze wyjściowym, ląduję wśród miniaturek ostatnio otwieranych plików. Żeby z tego przejść do wyjściowego folderu, trzeba wykonać "gwałtowny" ruch machający od bocznej ścianki. I tu mam niestety ledwo 30% skuteczność, czyli przeciętnie muszę 3 razy machnąć zanim uda mi się dotrzeć do wymarzonego celu.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów