(z góry napiszę, ze szukałem podobnego tematu i nie mogłem znaleźć, więc jeżeli macie bezpośredniego linka to zapodajcie i to będzie można zamknąć)
Od dłuższego czasu obserwuję rybek tabletów multimedialnych i coraz więcej pojawia się opcji z aktywnymi rysikami (lub "stylusami", jak to znalazłem w necie...) z technologią wacoma, ntriga lub jakąś własną. Nawet iPady mają swoje dedykowane piórka od wacoma na bluetooth z detekcją nacisku i położenia... Niestety na androidy wacom się nie pali, żeby zrobić takie urządzenie bardziej uniwersalne i tablety raczej pakują pod ekran digitizer, żeby wszystko śmigało.
Chciałbym coś kupić przydatnego do pracy i rozrywki, ale ciągle męczy mnie wybór pomiędzy czymś androidowym, albo czymś windowsowym. Jeżeli chodzi o funkcjonalność to oczywiście windows byłby na pierwszym miejscu ze względu na możliwość odpalenia pełnych wersji photoshopów i tym podobnych. Przeważnie też windowsowe tablety mają też pełnowymiarowe wejścia USB, co również jest sporą zaletą... Andoridy jednak są bardziej mobilne, baterie trzymają dłużej i jest więcej wersji z modemem. A nawet w PS Touchu można coś wydłubać, bo są warstwy
Chciałbym się zapytać czy również patrzyliście na podobne urządzenia i jakie są wasze opinie.
Ja najbliżej przyglądałem się następującym tabletom i na dzień dzisiejszy (jakbym srał kasą) wybrałbym, któryś z nich:
- Samsung Note Pro 12.2 (chyba najlepsza androidowa opcja z rysikiem)
- Lenovo Thinkpad Yoga (chociaż to bardziej ultrabook...)
- Windows Surface 3 (wspaniała cena)
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami