Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie Motoryzacja amatorsko

Witam forumowiczów, jestem tu nowy, piszę, by zaprezentować swoje zdjęcia i prosić was o szczerą opinię

Fotografuję małpką, na poważnie od niedawna, więc proszę o wskazanie błędów, które robię

Dodaję przez picassę

1.
    2.
    3.
    4.
    5.

Domyślnie

Ojjj gromy tutaj polecą

1. Odbicia, płot, kadr...no tak się nie robi
    2. Tutaj jest mega ciasno za tylnym zderzakiem,
    3. O ile kompozycyjnie miałeś pomysł, to już sam kadr po prostu jest kiepski,
    4. Lubię takie kadry, ale nie w takim wydaniu niestety - ciut niżej i nie z takim tłem
    5. Zdecydowanie najlepsze z całego zestawu - fajnie, że samochód zmieścił się na pasach

O aspektach technicznych zdjęć nie mówię, bo focisz, czym focisz i chyba nie obrabiasz, ale pamiętaj o świetle
    Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Dziękuję bardzo za odpowiedź, szczerze to proszę o "gromy", bo sam widzę, że te zdjęcia są typowo amatorskie Chodzi mi głównie o porady co poprawić.

Na pierwszym o te odbicia mi chodziło, takie miejskie autko, racja, że ta siatka to lipa :P
    Tak to jest u mnie z tym tłem, że niczego nie przygotowuję, po prostu idę ulicą i robię zdjęcie, jak widzę coś ciekawego. Co innego jak chodzi o obróbkę - obrabiam te zdjęcia w Photoshopie, ale jak się okazuje teraz ze słabym efektem Dodam tutaj nieobrobione zdjęcia.
    I jeszcze może jedno. Potraktowałem Nikoniarze.pl jako forum fotograficzne, a nie forum użytkowników Nikona, więc narażając się na... potępienie przyznaję, że robię zdjęcia Samsungiem l730

1.2. 3. 4. 5. Tego musiałbym poszukać dłużej

Domyślnie

Widać ,że głównie przekadrowałeś zdjęcia. Zwłaszcza na 2-ce. Było więcej miejsca z prawej a zrobiłeś ciasno.
    To czym je robiłeś nie ma zbytniego znaczenia. Dobre zdjęcie obroni się nawet jak jest zrobione odkurzaczem 4K
    3 moim zdaniem mogłes sobie darować. Nic na niej nie widać prócz loga vw.
    5 jest moim zdaniem zbyt mało ostra. Tylko centum samochodu od biedy.
    Rób dalej i oglądaj dużo może coś podpatrzysz.
    Jest tu kilku pacjentów co robią świetne foty aut więc warto.
    Nię będę pisał personalnie
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

Byle nie ANALOGIEM po Przemek tego nie zniesie
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

a ja powiem coś miłego - mi się całkiem podoba 2, faktycznie nie potrzebnie kadrowałeś bo ciasno, ale linia dachu i maski fajnie komponuje się z dachem garażu.
    Ale ja się nie znam
    D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pes Zobacz posta
    Byle nie ANALOGIEM po Przemek tego nie zniesie
    Uderz w stół...
    D5100 / S17-50 F2.8 /Metz52

Domyślnie

pes! Taka sława pod moim tematem

Domyślnie

Ja jestem tylko skromny pes a nie sława.

Pisałeś o odbiciach, filtr polaryzacyjny z pomocą przyjdzie Nie wiem jak z dostępnością takiego pod Twój sprzęt.

Przemek co się dziwisz, wytykam Twoje nagminne trollowanie bo tylko do tego się ograniczasz
    |D700|D90|50 f/1.8|35 f/1.8|18-105 f/3.5-5.6|70-210 f/4-5.6|58 f/2|
    |OM-2 SP|OM-4|50 f/1.8|35 f/2.8|
    |flickr|Blogger|

Domyślnie

Mógłby być problem, żeby taki filtr założyć :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów