Close

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Domyślnie

Mam tu kilka pytań odnośnie D610, które chciałabym skierować do użytkowników tego aparatu. Obecnie mam Nikona D300s, niestety dość często fotografuję w kiepskich warunkach oświetleniowych (hale sportowe) i niestety jakość zdjęć (głównie poprzez duży szum) jest w większości przypadków po prostu nieakceptowalny. W zasadzie byłam zdecydowana na przesiadkę na D610, ale niestety poczytałam trochę o AF i mam wątpliwości. Czy jesteście mi wstanie coś doradzić? Dodam, że fotografuję głównie konie i zawody jeździeckie, korzystam przeważnie z dwupierścieniowego 80-200 D ED (powoli zbieram na 70-200 II). W tej chwili mam fundusze ograniczone fundusze - mogę kupić albo obiektyw, albo nową puszkę.
    Będę wdzięczna za opinie

Domyślnie

Uważam, że właściwym wyborem w Twojej sytuacji jest D750. Nie to że D610 jest zły, ale D750 jest lepszy.

Domyślnie

Szczerze mówiąc odstrasza mnie od niego wada w postaci flary

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez armara Zobacz posta
    Szczerze mówiąc odstrasza mnie od niego wada w postaci flary
    usuniete, poprawione i nie ma co pekać

Domyślnie

Popieram przedmówcę, mam nowy egzemplarz D750, żadnej flary, żadnych wad, sama radość fotografii. Też miałem dylemat co kupić, czy d610 czy D750. Z uwagi na to, że często fotografuję w trudnych warunkach oświetlenia, postanowiłem dofinansować zakup i wybór padł a 750. Różnica w cenie nie jest na tyle duża aby oszczędzać.

Domyślnie

jak na tym zarabiasz, to wybór prosty d750. Puszkę mam za krótko, aby w pełni się wypowiadać, ale póki co nie mam wrażenia abym się cofnął względem d300/s... .
    A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4

Domyślnie

Dziękuję za pomoc!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jo44 Zobacz posta
    Uważam, że właściwym wyborem w Twojej sytuacji jest D750. Nie to że D610 jest zły, ale D750 jest lepszy.
    Zapewne lepszy ale i o około 40 % droższy od D610 . Czy jest o 40% lepszy? ))
    I tak jak pisze hostman22 jeśli nie zarabiasz foceniem nie daj się wkręcać i kup sobie dodatkowy słoik albo wycieczkę aby aparacik używać i cieszyć się nabytkiem.

Domyślnie

Bardzo jestem ciekaw czy naprawdę D750 jest 40% lepszy jeżeli chodzi o automatyczne ustawianie ostrości w trudnych warunkach niż D 610 jakoś do tej pory nikt nie pokusił się o zrobienie miarodajnego testu .
    Zupełnie nie rozumiem braku takich porównań i dokładnej analizy bo przecież te 2 aparaty są naprawdę bardzo blisko siebie jeżeli chodzi o zakres cenowy.
    Takie pisanie, że "miałem Df a to to aamo i był gorszy" przez "pro pro masta blasta" do mnie nie trafia z bardzo racjonalnych powodów.
    Ostatnio edytowane przez Śprotek ; 04-03-2015 o 12:27

Domyślnie

Okazało się, że moja znajoma ma takie body, więc już większą ilością pytań nie zadręczam. Dziękuję wszystkim, którzy się udzielili.
    Powiem tylko, że wybiorę jednak D610, jak mi nie spasuje zawsze będę mogła sprzedać i kupić coś innego

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów