Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Studyjne 9.5 wiater ucichł

Kolejna część sesji nr 9, zmyliśmy pannie mejkap, przeczesaliśmy włosy i powstało coś troszkę innego, nie obrażę się jak coś ktoś napisze ciekawego.

1.

2.

kupa sprzętu i brak talentu

Domyślnie

Pierwsze podoba mi się bardziej. Kolor ust i paznokci przyjemnie się zgrywa. W sumie bardzo fajne zdjęcie.
    Moim zdaniem prace lepsze niż poprzednie.

A z cyklu dziwne skojarzenia - stylizacja z pierwszego ujęcia przypomina mi ... Thranduila z Hobbita....
    Ostatnio edytowane przez Sessja ; 23-03-2015 o 20:19

Domyślnie

Czy na pewno o to Ci chodziło jak zostawiałeś tak dużo pustej przestrzeni?
    Już na pierwszym jest sporo powietrza, na drugim w ogóle jest pół zdjęcia pustego. Masz na to jakąś koncepcję, czy tak po prostu wyszło?

Druga sprawa to oczy na dwójce, zasady są po to, żeby je łamać i może jak wyjaśnisz dlaczego to może przyznam rację ale na tą chwilę prawe oko uciekło i to nie całe a pół, więc tak jakby zabrakło odwagi albo konsekwencji. Drugie oko też tak mocno zerka w bok, że tęczówka dotyka krawędzi, lepiej tego unikać, bo drugi brzeg tęczówki dzieli oko na pół, zostawiając jedną połówkę czysto białą. To zmniejsza oczy.

Koniecznie wrzucaj kolejne!
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Co jest na 2 po srodku kadru glownie na wysokosci glowy? Cien na scianie? Fajne foty
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rewddd Zobacz posta
    Co jest na 2 po srodku kadru glownie na wysokosci glowy? Cien na scianie? Fajne foty
    tak delikatny cień

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Czy na pewno o to Ci chodziło jak zostawiałeś tak dużo pustej przestrzeni?
    Już na pierwszym jest sporo powietrza, na drugim w ogóle jest pół zdjęcia pustego. Masz na to jakąś koncepcję, czy tak po prostu wyszło?

Druga sprawa to oczy na dwójce, zasady są po to, żeby je łamać i może jak wyjaśnisz dlaczego to może przyznam rację ale na tą chwilę prawe oko uciekło i to nie całe a pół, więc tak jakby zabrakło odwagi albo konsekwencji. Drugie oko też tak mocno zerka w bok, że tęczówka dotyka krawędzi, lepiej tego unikać, bo drugi brzeg tęczówki dzieli oko na pół, zostawiając jedną połówkę czysto białą. To zmniejsza oczy.

Koniecznie wrzucaj kolejne!
    heh w sumie to nie mam koncepcji odnośnie kadru ale mam za to fobię odnośnie pionowych zdjęć, po prostu wolę poziome robić nie wiem czemu jakoś nigdy mi pion nie pasuje, a z racji tego że mam baaaaardzo mało miejsca do fotografowania ciężko cokolwiek ustawić i tak na prawdę moje zdjęcia to próby i kombinacje. Co do BW to wiem że te oczy słabo wyszły, też mi się nie podobają, w dodatku światło które było za modelką odbiło mi się od ściany za bardzo i trafiło w jej połowę oka, na domiar złego modelka trochę wstydliwa była i włosy tylko na tym zdjęciu się do czegoś nadawały, więc pomyślałem wrzucę to też a co mi szkodzi ciekawe czy inni zobaczą to co ja, a tak naprawdę sesja robiona była pod to pierwsze kolorowe zdjęcie.

P.S

bez obaw na razie nie zamierzam przestać próbować nowych rzeczy więc jeszcze będziecie mieli mnie dosyć
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-03-2015 o 15:01
    kupa sprzętu i brak talentu

Domyślnie

Faktycznie modelka wstydliwa

Domyślnie

oba bardzo fajne 2 chetnie bym zobaczyl w kolorku - moj klimat - zmyslowo
    Zapraszam
    FANPEJDŻ & BLOG Zapraszam

Uprawnienia umieszczania postów