Bardzo proszę o ocenę i uwagi. Jest to moje pierwsze zdjęcie zamieszczone w tym dziale
Szukaj
Bardzo proszę o ocenę i uwagi. Jest to moje pierwsze zdjęcie zamieszczone w tym dziale
D60 + D610 + Nissin Di622 + SB 700
Tamron 24-70 2.8, N 35mm f/1.8G, Samyang 12mm f/2.8
Ten dział jest dość wymagający, ponieważ o dobre zdjęcie portretowe wcale nie jest łatwo.
Portret to przemyślane zdjęcie osoby, podkreślające jakąs myśl, zamysł z ta osobą związany.
To co zamieściłeś, nie jest zdjęciem portretowym, nie jest nawet dobrym zdjęciem albumowym.
Dziewczynka na zdjęciu spogląda w dól, co powoduje, ze jeden z najważniejszych elementów portretu (oczy) na tym portrecie nie występuje.
Zdjęcie nie zawiera żadnej emocji, jest statyczne, nie wykorzystuje momentu, kiedy dziewczynka dmucha w tego mlecza (nie ma np latających nasionek).
I finalnie słabe, ostre, niezbalansowane oświetlenie.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Wyczerpujący i dosadny komentarz poprzednika odnośnie zdjęcia portretowego nie wymaga już chyba dopowiedzeń. Można by uratować to zdjęcie do albumu, jeśli było by z mniejszym przybliżeniem.
Dziekuję za słowa krytyki. Rzeczywiście nie pomyślałem i mogłem dodać do działu albumoweProszę o usunięcie wątku.
D60 + D610 + Nissin Di622 + SB 700
Tamron 24-70 2.8, N 35mm f/1.8G, Samyang 12mm f/2.8
Skontaktuj się z nami