Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Walka z biedronkami

Pojedyncza biedronka nikomu nie wadzi ale co zrobić jak ktoś ma tego dziesiątki w pokoju? W tamtym roku na zimę też mi się zalęgły (porobiły dziury w silikonie pod oknami). Spsikałem muchozolem okna i na parapetach trochę tego wyliczyłem. W tym roku są znowu. Co je tutaj wabi? Jak się tego pozbyć raz a dobrze?
    Mam jakieś dziwne odmiany - żółte, pomarańczowe, czarne w czerwone kropki i te niby normalne (jak ktoś jest jakimś botanikiem to mogę oddać za darmo ). Dodam, że gryzą a mam uczulenie na wszelkie owady (raz się mało nie udusuiłem jak od czegoś spuchłem). Jakieś propozycje?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Azjatycka zaraza. Ciągną do ciepła, jak wszystkie. Niszczyć bez litości, bo one zagryzają nasze biedrony.

Domyślnie

Tylko czym?
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Na początek spróbuj pokropić miejsca przy oknie kamforą lub olejkiem mentolowym. A te, które widzisz po prostu zgniataj lub przygotuj sobie butelkę z wodą i tam je wrzucaj, niech giną dziady.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Notoryczna Zobacz posta
    spróbuj pokropić (...) kamforą lub olejkiem mentolowym.
    Zarówno kamfora, jak i mentol są w temperaturze pokojowej krystalicznymi ciałami stałymi, więc można nimi co najwyżej posypać, a nie pokropić
    Edit: Aha, trzeba lubić te zapachy
    D7100, D80, SB900, N18-70, Jupiter 21M/ЮПИТЕР 21М, Mir 24N/МИР 24Н, Helios 44M/ГЕЛИОС 44М, N AF 50 mm 1:1.8 Mk I, N AF 70-210 mm 1:4-5.6 D

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Mazowieckie

Domyślnie

Jedno jest pewne trzeba to tępić! :P A nasze rodowite czerwone musisz przezimować

Domyślnie

Wyhoduj pająki. Wiadomo przecież, że pająk je biedronkę.

http://www.ekologia.pl/ciekawostki/c...wce,18661.html

Uprawnienia umieszczania postów