Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie Awaria Aparatu Nikon D70

Witam !!!
    Mam pewien problem ze swoim aparatem Nikon D70. Problem pojawił się wczoraj nie wiem dla czego ale w wizjerze mam bardzo ciemny obraz i nie stety równierz bardzo ciemne wychodza zdjęcia ale po ściagnieciu obiektywu i założeniu go powturnie wszystko wraca do normy do zrobienia pierwszego zdjęcia i problem pojawia sie spowrotem czyli ciemny obraz w okularze wiziera i bardzo ciemne zdjęcia o słabej jakości. Nie bardzo wiem co sie dzieje czy ktoś może mi doradzić co w takiej sytuacji mozna zrobic oprócz wysyłki apartu do serwisu.

Domyślnie

jesli masz go jeszcze na gvarancji, to daj go do servisu...

Max
    Gość

Domyślnie

Dżizzz co sie dzieje z tym D70? Ostatnio czytajac o jego rozleglych wadach u uzytkownikow odnosze wrazenie jakbym kupil aparat marki TESCO i az boje sie nim robic zdjecia po skonczeniu gwarancji... Ja rozumiem, ze wychodzi jakis nowy aparat z nowymi rozwiazaniami i moga wystapic jakie wady, problemy... ale nie puszka, ktora rynek okupuje od 2 lat, sporo rozwiazan ma ze sprawdzonego starszego brata... ja myslalem, ze Nikon to produkt z wysokiej polki... Tak mnie jakos zezlilo dzisiaj na pana N, bo w moim podnoszenie lustra ledwo chodzi, co rusz komunikat o bledzie karty i tu jeszcze na forum czytam kolejny watek o tym, ze komus aparat padl, a serwis go olewa

Domyślnie

Dokładnie ja mam swojego od 6 miesięcy a najgorsze jest to że zagubiłem gdzieś w czasie przeprowadzki dowód zakupu a firma w której kupiłem aparat nie istnieje juz jak pech to pech i co w takiej sytuacji mi zostaje płatny serwis czy dochodzenie praw w jakiś inny sposób ;-(

Domyślnie

gwarancje tez zgubiles? moze chcociaz ona zostala???
    Pozdrawiam, Lolas

Domyślnie

Gwarancje mam wypełnioną i oczywiscie Polską tylko pytanie czy mi przyjma do serwisu aparat z gwarncja tylko czy musi byc dowód zakupu.

Domyślnie

... no to ci wspolczuje...

Domyślnie

Tomasz121, postaraj się złapać kontakt z właścicielem firmy w której kupiłeś aparat -pomimo tego że firma nie istnieje to na 100% mają własne faktury zakupu (to powinno wystarczyć w razie reklamacji)
    Zapraszam na mojego bloga: http://rafalglebowski.pl/blog/

Domyślnie

w sumie tak wiem tez u jakie dystrybutora Nikona został zakupiony mój aparat mozna tez tam spróbowac załatwić sprawę.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój

Domyślnie

Tomasz121 - wydaje mi sie ze masz problem z przyslona obiektywu (bo po drodze nie ma nic innego co by moglo przyciemnic obraz). Jak masz jakies inne szklo to zapnij i zobacz czy dzieje sie to samo. I jeszcze cos - jak juz zrobi Ci sie ten ciemny obraz w wizjerku to pstryknij pare razy w guzik podgladu glebi ostrosci (czasem nawala).
    | D70,D100 | AF-S DX 18-70 | Nikkor Micro 60/2.8D | Nikkor 50/1.4 D | Lexar 2GB | SanDisk UltraII 2GB |

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów