Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Pembroke College...

... od środka =)

www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

nikomu sie nawet nie podoba?

Domyślnie

generalnie przesadziłeś trochę z obróbką, kolorki wylewają sie tęczą z monitora, co w tym przypadku nie jest dobre
    ja na twoim miejscu spróbowałbym oddać jakoś starogotycki klimacik, jaki mają tego typu angielskie uczelnie
    pozdrawiam
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najt Zobacz posta
    nikomu sie nawet nie podoba?
    Mnie się nie podoba.

Kadr może i mógłby być, ale kolory widzę strasznie przewalone na plus, nie wiem co robiłeś z saturacją, ale dla mnie nie jset to dobre. Nie chodzi o to, że nienaturalne (chociaż jest nienaturalne), ale o to, że strasznie landrynkowo wyszło patrząc na całość.

Kontrasty tak dziwnie rozłożone, że cienie wydają się trzy razy za ciemne... To dlatego werandka na wprost jest zbyt ciemna w cieniach, a lewa fasada wygląda wręcz tragicznie. Pokaż lepiej oryginał, albo przynajmniej nie dowalaj tak koloru i kontrastu.

Smile

Cytat Zamieszczone przez Guancho Zobacz posta
    kolorki wylewają sie tęczą z monitora
    Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    kolory widzę strasznie przewalone na plus, nie wiem co robiłeś z saturacją, ale dla mnie nie jset to dobre. .
    Marudzicie, jestescie przyzwyczajeni do polskiej szarosci i nie wiecie ze na zachodzie zycie jest jak w piosence Lesley Gore - (...) My life is sunshine, lollipops and rainbows ...

A tak wogole to chetnie bym zobaczyl inne zdjecia z tego miejsca tak wiec jak autor ma to niech podesle
    Nikt mnie nie rozumie ...

Domyślnie

Wyszło trochę jak collage z czołówek filmów Monty Pythona Ma swój klimat, chociaż budzi mieszane uczucia...

Domyślnie

Pokaż lepiej oryginał
    proszę
    chciałem kolorowo, bo wczoraj było tak szaro i padało

PS. robiąc te zdjecie nie wiedziałem że coś takiego jak HDR istnieje. i nie było to nawet z myślą o to. to osiągnąłem z RAW'u

bombel
    Gość

Domyślnie

No, to od razu widać, jak należy postąpić. Zamiast dokonywać cudów i wyciskać z niedorzecznego zdjęcia świecącą na zielono trawę - należy iść, i naświetlić porządnie jeszcze raz.

Chyba, że chce się wystąpić w konkursie: Najlepsze Momenty z Działań Ratunkowych Najgorzej Naświetlonych Obrazków.

Sorry, ale tak to wygląda. Wyżej nerek się nie wyskoczy, i jak zdjęcie ma być dobre, to musi mieć przynajmniej jakieś zadatki. Bo bez takich zadatków zawsze będzie tylko jakimś erzatzem i namiastką dobrego obrazka, któremu będzie łatwo zarzucić to i tamto.

A gdyby było naświetlone nawet nie świetnie, a tylko poprawnie - można byłoby cokolwiek wydłubać. Cokolwiek znośnego.

Reasumując: nie dziwię, się, że tak wyszło. Bardziej dziwię się, po co je pokazałeś.

Domyślnie

po to bo mi się nudziło i był to mój pierszy HDR a że nie czytałem o HDR prawie wogóle, tylko wrzuciłem do photomatiksa i potem troszke w ps sie pobawiłem zeby było oczojebne

Domyślnie

Wyżej nerek się nie wyskoczy

fIlek - co do Pythonow to ich uwielbiam, ale moim zdaniem to zdjecie ma za malo w sobie tego czegos

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów