... od środka =)
Szukaj
... od środka =)
www.kali.ownlog.com | usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
nikomu sie nawet nie podoba?
generalnie przesadziłeś trochę z obróbką, kolorki wylewają sie tęczą z monitora, co w tym przypadku nie jest dobre
ja na twoim miejscu spróbowałbym oddać jakoś starogotycki klimacik, jaki mają tego typu angielskie uczelnie
pozdrawiam
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
Mnie się nie podoba.
Kadr może i mógłby być, ale kolory widzę strasznie przewalone na plus, nie wiem co robiłeś z saturacją, ale dla mnie nie jset to dobre. Nie chodzi o to, że nienaturalne (chociaż jest nienaturalne), ale o to, że strasznie landrynkowo wyszło patrząc na całość.
Kontrasty tak dziwnie rozłożone, że cienie wydają się trzy razy za ciemne... To dlatego werandka na wprost jest zbyt ciemna w cieniach, a lewa fasada wygląda wręcz tragicznie. Pokaż lepiej oryginał, albo przynajmniej nie dowalaj tak koloru i kontrastu.
Marudzicie, jestescie przyzwyczajeni do polskiej szarosci i nie wiecie ze na zachodzie zycie jest jak w piosence Lesley Gore - (...) My life is sunshine, lollipops and rainbows ...![]()
A tak wogole to chetnie bym zobaczyl inne zdjecia z tego miejsca tak wiec jak autor ma to niech podesle
Nikt mnie nie rozumie ...![]()
Wyszło trochę jak collage z czołówek filmów Monty PythonaMa swój klimat, chociaż budzi mieszane uczucia...
proszę
chciałem kolorowo, bo wczoraj było tak szaro i padało
PS. robiąc te zdjecie nie wiedziałem że coś takiego jak HDR istnieje. i nie było to nawet z myślą o to. to osiągnąłem z RAW'u
No, to od razu widać, jak należy postąpić. Zamiast dokonywać cudów i wyciskać z niedorzecznego zdjęcia świecącą na zielono trawę - należy iść, i naświetlić porządnie jeszcze raz.
Chyba, że chce się wystąpić w konkursie: Najlepsze Momenty z Działań Ratunkowych Najgorzej Naświetlonych Obrazków.
Sorry, ale tak to wygląda. Wyżej nerek się nie wyskoczy, i jak zdjęcie ma być dobre, to musi mieć przynajmniej jakieś zadatki. Bo bez takich zadatków zawsze będzie tylko jakimś erzatzem i namiastką dobrego obrazka, któremu będzie łatwo zarzucić to i tamto.
A gdyby było naświetlone nawet nie świetnie, a tylko poprawnie - można byłoby cokolwiek wydłubać. Cokolwiek znośnego.
Reasumując: nie dziwię, się, że tak wyszło. Bardziej dziwię się, po co je pokazałeś.
po to bo mi się nudziło i był to mój pierszy HDRa że nie czytałem o HDR prawie wogóle, tylko wrzuciłem do photomatiksa i potem troszke w ps sie pobawiłem zeby było oczojebne
![]()
Skontaktuj się z nami