Widok pierwsza klasa, uwielbiam zimowe niebo. Szkoda, ze pogoda [przynajmniej u mnie] teraz nie rozpieszcza![]()
Szukaj
Widok pierwsza klasa, uwielbiam zimowe niebo. Szkoda, ze pogoda [przynajmniej u mnie] teraz nie rozpieszcza![]()
2 zdecydowanie lepsiejsza od jedynki, a 3 najlepsiejsza![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
Piękne fotki. Ale mi też jakoś nie pasuje do końca ten pierwszy plan. Chociaż może lepiej widać perspektywę.
D 3100 - N 18-55, N 55-300, Helios 44-4, Industar 61.
Dwójka dla mnie najlepsza. Zawsze z podziwem oglądam fotki astro ale i słucham całej otoczki technicznej jak one powstają bo temat nie jest prosty i wymaga dobrego przygotowania i cierpliwości. Tak że szacun za całokształt ������
Masz rację, że pierwszy plan to w kompozycji fotografii element bardzo ważny,..ale niech to będzie coś ciekawego i dobrze pokazanego. Rozumiem, że fotografując nocą trudno te warunki spełnić. Dlatego czasem lepiej pominąć to co blisko i budować kadr od tyłu, co w Twoim przypadku jest jak myślę uzasadnione. Dodam tylko,że Twoje nocne foty są już na tyle interesujące, że to co piszę to nie marudzenie a raczej chęć podniesienia poprzeczki. Pozdrawiam.
Skontaktuj się z nami