Witam,
Niestety spotkała mnie przykra sytuacja, mianowicie mój D80 (staruszek) odmówił posłuszeństwu, wysypał się, nie mówiąc o nikkorze który się wyrobił. Także musiałem na szybko dokonać zakupu ze względu na potrzebe aparatu dla mojego ojca do celów komerycyjnych ale bardzo amatorskich. Kupiłem zatem D3200 (szybki strzał). Nie czytałem wcześniej o tym BODY, wydawał mi się być całkiem OK, biorąc pod uwagę WIEK, ale nie tym powinniśmy się sugerować.
Postanowiłem, że póki przebieg jest praktycznie zerowy, to jeszcze mogę go sprzedać z małą*stratą i dołożyć do czegoś praktyczniejszego, co będę mógł odpowiednio wykorzystać. Widziałęm ciekawą oferte na D7000, ale myślałem też o troszkę tańszych D5300, lub D5200. Budżet najlepiej do 3000 PLN MAX!.
Jakie robię zdjęcia ? Przede wszystkim zamykam się na fotografiach z ludźmi na zdjęciu, czyt. portretówki z fajnym efektem blur, nie zajmuje się tym profesjonalnie, ale z jasnym szkłem robiłem zdjęcia po ślubnenie było najgorzej.
Target - Sigma 85mm f/1.4 w supporcie Sigma 35mm f/1.4 (nie ART). - mocowanie NIKON.
D3300 ? (raczej nie)
D5200
D5300
D7000
reszta przebija tę cenę, szczególnie, że traktuje to hobbystycznie, czasem jakiś pieniądz wpadnie. Interesują mnie dobre - efekciarskie portretówki - dobrajakość.
Mój poczciwy D80 dawał radę, pomimo braku wielu nowoczesnych funkcji.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami