Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    Oszczędny w słowach Awatar HiPhoto
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Zawieszona SB-910

Zawiesiła mi się SB-910. Pracuje poprawnie w iTTL/BL, ale na wszelkie próby kręcenia kółeczkiem, czy ingerencji przyciskami (włącznie z zielonym resetem) nie reaguje. Nie działa również w trybie remote. Jak ją odblokować w warunkach polowych?
    Ktoś się z tym spotkał? Jakieś doświadczenia?
    ... bo ja - przepraszam Państwa - to nauki fotograficzne w Ciemniogrodzie pobierałem ...

Domyślnie

A nie masz jej zablokowanej? Odblokowuje się naciskającjednocześnie dwa pierwsze przyciski funkcyjne, te połączone kłódką.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HiPhoto Zobacz posta
    Nie działa również w trybie remote.
    rozwiń myśl - co znaczy, że nie działa w tym trybie?
    D7K SB900|N24-120 f4, N35 f1.8 i kilka słoików|...i masa drobiazgów|wszystko upchane w Tamrac Velocity 8x

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    A nie masz jej zablokowanej? Odblokowuje się naciskającjednocześnie dwa pierwsze przyciski funkcyjne, te połączone kłódką.
    Dzięki serdeczne. Widać zbyt niecierpliwy byłem, bo poprzednim razem za krótko trzymałem. Tym razem do oporu i chyba działa
    ... bo ja - przepraszam Państwa - to nauki fotograficzne w Ciemniogrodzie pobierałem ...

Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EMILjo Zobacz posta
    rozwiń myśl - co znaczy, że nie działa w tym trybie?
    Ustawiłem w D800 flesz wbudowany na CMD, błysk wyzerowany. SB-910 w tryb REMOTE (przełącznikiem) i niestety nie wyzwalało mi pomocniczej. Tyle, że po usunięciu blokady (wystarczająco długo potrzymałem kłódkę) wszystko wróciło do normy.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów