Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Pilot do D50

Domyślnie Pilot do D50

Witam,

Mam dylemat związany ze zdalnym (a konkretniej to z niepowodującym ruchu apratu) wyzwalaniem migawki. O ile samowyzwalacz załatwia sprawę dla pojedynczego zdjęcia, to przy bracketingu już odmawia współpracy. Dlatego pomyślałem o pilocie, bo jak rozumiem wężyk nie bardzo jest gdzie w tym modelu przypiąć.
    Podstawowe pytanie, to czy nie mylę się myśląc, że dzięki temu będę mógł zrobić serię zdjęć trzymając przycisk?
    Oryginalny pilot Nikona byłby w zasadzie OK, ale znalazłem coś takiego jak OMG! SR-1:
    http://www.allegro.pl/item191582896_...c_1_ml_l3.html
    Czy ktoś z Was miał z tym do czynienia? Obawiam się, że zatrzask na pasek może być słaby i po jakimś czasie pilot mi się upłynni. A może macie jakiś lepszy pomysł?

Pozdrawiam,
    Marcin

Domyślnie

Ten malutki pilocik to widze fajne cacko jest i zawsze moze sie przydac nawet nie wiesz kiedy.
    Ostatnio bylem w parku i dokarmiacze wiewiorek wysypali orzeszkow na pniaku ,wiewiorki raz po raz przychodzily i podbieraly sobie jak bardzo mi wtedy brakowalo pilota by zdalnie wyzwolic migawke - stawiasz sobie wtedy aparat dajesz szeroki kat i tylko naciskach
    Ja poprostu ustawilem sobie pilota uniwersalnego pod D50 i tak dzialam ale ten z twojego linka jest sprytniejszy.

Domyślnie

No wygląda i zapowiada się całkiem fajnie, to fakt. Ale wolałbym mieć jakieś sprawdzone info od posiadacza.
    A czy Ty swoim pilotem dość specyficznym, jakby nie patrzeć, jesteś w stanie robić seryjne zdjęcia?

Domyślnie

ja kupiłem trochę tańszego pilotahttp://www.allegro.pl/item192946653_..._minolta_.html i sprawuje się znakomicie głównie chodziło mi oczywiście o bulba,

Domyślnie

Hmm, no też ciekawy, choć chyba wolałbym dołożyć do tamtego.
    A czy jesteś w stanie zrobić nim zdjęcia seryjne, tak jak trzymałbyś palec na przycisku migawki w aparacie? Jakoś nikt nie chce mi na to odpowiedzieć.

Domyślnie

tego nie sprawdzałem, generalnie guzik na pilocie działa jak spust migawki najpierw ustawia ostrość potem strzela myślę, że w trybie seryjnym też powinien działać.

Domyślnie

Foto-tip ma w swojej ofercie zamiennik nikonowskiego pilota z dobra cena
    D7200

Domyślnie

Ja i tak chyba wolałbym dołożyc do orginału
    Marcin Jędrusiński

Uprawnienia umieszczania postów