Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Topiel

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopom. Dębno
    Wpisów
    2

Domyślnie Topiel

Dominują na forum góry i morze ale krajobraz nizinny też ma swoje uroki.

1

2

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 12-12-2024 o 23:59 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting

Domyślnie

Może się nie znam ale niech ktoś mi powie co jest na tych zdjęciach bo ja widzę łęg po przymrozkach, w nieciekawym świetle i kiepskim kadrze.
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Daj spokój galaza. Chłopak kupił lustro, niech poczuje się jak prawdziwy fotograf. JE56 moim zdaniem D7100 robi Ci kiepskie zdjęcia, musisz go wymienić przynajmniej na D750. Wtedy może będzie ok. Jak on Ci nie ogarnie tematu to zostaje jeszcze D800 lub D810. Tak na poważnie to zacząłeś od za przeproszeniem dupy strony. Ludzie robią tu komórkami lepsze zdjęcia więc zanim się skompromitujesz po całości to radzę poczytać trochę książek o fotografii nim zaczniesz wrzucać zdjęcie za zdjęciem na forum. Nie ma się co śpieszyć, lepiej czasem poczekać na fajne światło, czy pomyśleć nad fajnym kadrem. Wiem że energia Cię rozpiera - nowy fajny aparat pobudza do działania i chcesz strzelać zdjęcia wszystkiemu co nie ucieka na drzewo, ale nie tędy droga.
    Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się. Zarobiony jestem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta
    Daj spokój galaza. Chłopak kupił lustro, niech poczuje się jak prawdziwy fotograf. JE56 moim zdaniem D7100 robi Ci kiepskie zdjęcia, musisz go wymienić przynajmniej na D750. Wtedy może będzie ok. Jak on Ci nie ogarnie tematu to zostaje jeszcze D800 lub D810. Tak na poważnie to zacząłeś od za przeproszeniem dupy strony. Ludzie robią tu komórkami lepsze zdjęcia więc zanim się skompromitujesz po całości to radzę poczytać trochę książek o fotografii nim zaczniesz wrzucać zdjęcie za zdjęciem na forum. Nie ma się co śpieszyć, lepiej czasem poczekać na fajne światło, czy pomyśleć nad fajnym kadrem. Wiem że energia Cię rozpiera - nowy fajny aparat pobudza do działania i chcesz strzelać zdjęcia wszystkiemu co nie ucieka na drzewo, ale nie tędy droga.
    tym bełkotem tylko kolege zniechecisz... byś podał jakis tytuł ksiażki, która przeczytałes i bys polecil?
    D7100 D750 , N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez otwieracz Zobacz posta

No no, witamy nowego mądrale na forum - Witaj!. Parciem na szkło przypominasz wczesną Dodę, z tym, że ona ma fajne cycki, a Ty tylko wybujałe ego i słomę w butach.

Do autora zdjęć - tematy leśne sa jednymi z najcięższych w fotografii krajobrazu, trzeba umieć szukać dobrego kadru w gąszczu drzew. Tutaj wyszło tak sobie, raczej nieciekawie. Kluczem do dobrego zdjęcia zawsze jest uchwycenie odpowiedniego światła, a o takie najłatwiej o świcie - las wypełnoiny poranną mgłą i przebijającymi promieniami słońca, prezentuje się o wiele lepiej.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopom. Dębno
    Wpisów
    2

Domyślnie

Dziękuje Wszystkim za opinie i rady. To celowe zamierzenie, wstawiłem kilka fotografi jako początkujący i uczący się fotografować.Nie będę więcej zakładał nowych wątków tylko w tych założonych już wcześniej dodawał zdjęcia o innej prze roku i w lepszym świetle, i lepszym kadrowaniu. Jak przeglądałem to forum to mi właśnie brakowało takich prezentacji. Pozdrawiam

Domyślnie

czesto wystarczy trzymac prosto kamere.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Nie zamierzałem z nikogo się nabijać a tylko zapytałem autora co go zachwyciło...
    Wypijmy za blendy...

Domyślnie

Na pewno w lepszym swietle te kadry z tego miejsca beda duzo lepsze .

Domyślnie

Potencjal miejsca jest na pewno duzy, lepszy bylby szerszy kadr i inna pora dnia. Co do komentarza uzytkownika "otwieracz" to moze uczcijmy to minuta ciszy...

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów