Szukaj
- Obróbka Zerowa
- otoczenie straszne (domy w tle niepasujące i ta droga polna)
jak 1 i 2 ukazuja autko jako tako to 3 zdjęcie totalna porażka
No niestety: ani światła, ani kadrowania (np. na 2 spokojnie możesz ciąć do słupa). Na takiej drodze, to jakaś terenówka - UAZ jakiś albo Niva, a nie rodzinne kombi
3 kadru podobnie, jak Grzegorz także nie rozumiem.
Object error. Unable to run this script. Program terminated!
Dzięki za zainteresowanieniestety nie mam prawka żeby móc wyjechać na asfalt. W jaki sposób poprawić światło ?
Moje początki z fotografią![]()
Nikon D5100 & 18-55 & 35 & 55-200 & YongNuo YN-560 III
Za przedmówcami, a światło możesz poprawić albo jak będzie na dworze jaśniej, albo rozjaśnić w obróbce, albo założyć jasny obiektyw
D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll
Po pierwsze umyć samochód, po drugie światło - spróbuj o złotej godzinie. W tle masz chyba las, o wiele lepiej samochód wyglądałby na jego tle a nie na tle domu i wyrastającego z dachu drzewa.
o jaki czyścioszek, a otoczenie i wygląd auta pasuje do tablicy - taki żarcik sytuacyjny
. Tylko nie wiem czy zamierzony... .
Umyj auto nawoskuj i ustaw w jakiejś sensownej scenerii, ale utytłaj offroadowo bo widzę, że zawis już jest i możesz nawet zostać na polnych drogach.
Zmień porę dnia wykorzystaj lampę którą masz, zrób nawet serią 10 zdjęć (naświetlanie lampą na różne partie wozu) sklej wszystko w całość w programie graficznym i wstaw jedno, a dobre zdjęcie. Przeglądnij foldery i skup się na jednym porządnym kadrze (klasycznym najlepiej). Pytanie na koniec naprawdę musi być ten napis w prawym rogu ?
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Dzięki, wkrótce znowu spróbuję stosując się do waszych rad.
Hehe, napisu może nie być![]()
Czyli miałbym np ustawić sobie aparat na statywie, ustawić samowyzwalacz i grzać z lampą żeby błysnęła na maskę, na drugiej focie naświetlić np bok itd?
Moje początki z fotografią![]()
Nikon D5100 & 18-55 & 35 & 55-200 & YongNuo YN-560 III
Skontaktuj się z nami