Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoarte Zobacz posta
    d90, próbujesz podważać moje wypowiedzi?
    Sam już to zrobiłeś...
    W/w aparat mi wystarcza a inne dodatki, "wodotryski" nie są mi w zupełności do niczego potrzebne więc stąd brak zainteresowania i wiedzy technicznej wyższej niż zastosowano w D5100
    Czyli wykazujesz się ignorancją wobec potrzeb innych użytkowników, którzy oczekują rzetelnej i merytorycznej wypowiedzi, czy porównania do konkretnych modeli które akurat Tobie są zbędne.
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

d90, próbujesz podważać moje wypowiedzi?

Ciekawość to pierwszy krok do piekła, no ale skoro pytasz to wypada odpowiedzieć; Pracuje to znaczy że go używam, nie jestem tylko posiadaczem ale i użytkownikiem.
    Słowo praca nie tyczy się tylko pojęcia zarobkowego. Proste, nieprawdaż?
    Nic nie próbuje.
    Zrobiłeś to juz sam.

Pzdr
    ... ucze sie patrzec i widziec...
    i duqa z tego...

Domyślnie

Popieram Comreta, jak na start to też brałem D90. Było to nie całe dwa lata temu, tyle że brałem nowego z kitem 18-105. Teraz brałbym używkę, bo i tak za jakiś czas każdy celuje w wyższy model, a wtedy strata finansowa jest mniejsza.
    D750 ll S35/1,4 ART ll S135/1,8 ART ll N24-70 2,8 ll S70-200 OS ll SB-700 ll

Domyślnie

Mogę też poprzeć kolegów, również na początek wziąłem D90 z 18-105. Kupiłem uzywke, jak później zmieniłem obiektyw i body to D90 sprzedalem z niewielka stratą.

Wysłane z mojego HTC One

Domyślnie

Witam też się przymierzam do zakupu używanej lustrzanki, zastanawiam się nad d80- można body dostać za 500-700 (więc stosunek jakość/cena bardzo dobry) a d90 to już od 1000 w górę trzeba liczyć. Do tego nowy obiektyw 18-105 a z czasem stałke 50 dokupie. Czy pchać się w używane obiektywy? cena przeważnie niewiele niższa od nowego więc wg mnie się nie opłaca.

czy aparat z przebiegiem 20-30 tys. to jeszcze pochodzi trochę? generalnie będę pstrykal zdjęcia dzieciom i do tego jakiś plener.
    Czy to dobry wybór na początek?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piecia1980 Zobacz posta
    [...] Czy pchać się w używane obiektywy? cena przeważnie niewiele niższa od nowego więc wg mnie się nie opłaca.
    Ktoś kiedyś tu na forum pisał, że używkę warto brać jak kosztuje nie więcej niż 2/3 ceny nowego szkiełka. Jednak dość często jest tak, że używka kosztuje ~50 zł mniej niż nówka. Wtedy nie widzę żadnego sensu pakowania się w używki.
    Nikon

Domyślnie

Jeśli tak jest to się kupuje nowe i tyle.

Albo szuka rozsądnej oferty.
    D7100 | S 70-200 f 2.8 OS HSM | N 18-105 VR | N 50 f 1.8 | N 35 f 1.8 | T 11-16 f 2.8 | Slik pro 330dx | sb 700 | yn-560 II |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Jednak dość często jest tak, że używka kosztuje ~50 zł mniej niż nówka. Wtedy nie widzę żadnego sensu pakowania się w używki.
    dużo jest właśnie takich ofert, kiedyś chciałem nawet negocjować z takim cenę lampy (10zł tańsza niż w sklepie) - to był nie do przekonania przecież tylko wyjął raz z pudełka i dlaczego ma sprzedawać taniej niż w sklepie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Andrzej1974 Zobacz posta
    Byłbym wdzięczny gdybyś mógłbyś ciut bardziej rozwinąć tę myśl...

chodziło mi o ten przelacznik trybu pracy migawki z d3100 , ktorego nie ma tak samo na wierzchu w d5100 , w ktorym zastapili ten pstryczek inna opcja... taki niuans to tylko w sumie

Cene d90 z kitem 18-105 juz podano, mozna zbic z ceny kupujac 18-55 od biedy, a np lampke YongNuo YN-460 II wyzwalana z fotoceli kupisz nówke za 199 PLN

PS
    dobrze ze to forum o fotografii a nie o ortografii :P
    D7100 D750 , N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr

Domyślnie

a to w ogóle jakiś krok wstecz chyba, w d3300 też tego przełącznika nie ma , i owszem szybko się to zmienia ale nie aż tak szybko ,no i irytuje to jak używasz często samowyzwalacza (po każdym zdjęciu trzeba znów ustawić w menu , że ma być z wyzwalaczem)

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów