Jeśli nie przeszkadza Ci obsługa zatrzasków blokujących nogi to ja bym celował chyba w Triopo...
Szukaj
Jeśli nie przeszkadza Ci obsługa zatrzasków blokujących nogi to ja bym celował chyba w Triopo...
to tak jak pierwotnie planowałem, triopo są zarówno na zatrzaski jak i nakrętki
Może niejasno się wyraziłem- miałem na myśli zatrzaski blokujące kąt nóg. Mnie one nie leżą. Ale sama konstrukcja tripodów Triopo osobiście wzbudziła we mnie zaufanie. Ja zdecydowałem się na Fotopro bo i tak kupowałem cały zestaw z głowicą. I, jak już pisałem wcześniej, niesamowicie przypasował mi ergonomicznie w kwestii owych zatrzasków.
Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 09-01-2015 o 23:00
no nie ukrywam że chyba też z niego byłbym bardziej zadowolony, a dołączana głowica jak wypada w porównaniu do B-2N? Zawsze mogę spróbować ją sprzedać i kupić kompletnego fotopro
Rzuć okiem jeszcze na tripod Benro A4570F (A-457EX). Oglądałem go wczoraj i jest to naprawdę solidna konstrukcja. Niestety dość spora. Ale zobacz, może Ci przypasuje.
Co do porównania głowicy B-2N i 62Q to niestety nie pomogę bo nie miałem okazji tej pierwszej oglądać. Pozostaje porównać parametry.
Ja mam Benro A2970F z głowicą Sirui K-20x i złego słowa nie powiem. Mocno trzyma cyfrę jak i analogowy średni format. Nie orientuję się jakie są odpowiedniki takiego zestawu na dzień obecny (gdyż ten statyw jest już trochę ze mną
). Na marginesie takiego zestawu bym nie zabrał raczej na wakacje czy wycieczkę, ale też pierwotna myśl zakupowa była inna, że ma być do wszystkiego "na lata" i obecnie spełnia pokładane oczekiwania.
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
Jaki statyw i głowice polecacie do zestawu Nikon D5200 + Tamron 150-600 ?
Co możecie polecić z manfrotto 494RC2 czy 496RC2 do Slik Pro CF634 tak nawiasem niepokoi mnie bardzo mała szerokość podstawy tej z gwintem w statywie ma niecałe 3cm i jaki by nie była kulowa głowica zawsze będzie wystawać szczególnie te powyżej co wymieniłem. Być może, może wystawać po za obręb nie wiem ja się nie znam to mój pierwszy komponowany zestaw na pewno wy macie w tym większe rozeznanie.
Df|D300|MB-D10|SY14 2.8AE|N20-35 2.8D|N28 1.8G|N50 1.8G SE|N50 1.8D|N85 1.4D|N24-70 2.8G|N18-200VR|SB-900|
FM2|Smiena 8M|Polaroid 600|Fujifilm Instax Wide 300...
Skontaktuj się z nami