Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Dukt

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopom. Dębno
    Wpisów
    2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Przy kadrowaniu unikaj takich rzeczy jak na 7.(drzewo na PP po prawej).

Dziękuje za rady i ocenę, 7 to jedno z pierwszych i w przyszłości nie popełnię tego błędu. Mam z tego miejsca i czasu inne, wiem że źle skadrowałem i z filtrem byłoby lepiej no ale jest jak jest.

9

[/IMG]

I jeszcze jedno z innej miejscówki
    10
    [/IMG]

Domyślnie

O co Ci chodziło z tym zdjęciem z linku. Oprócz tego że było gorsze od prezentowanych na forum i że badyl był nie ostry to nic nie widać.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopom. Dębno
    Wpisów
    2

Domyślnie

Zdjęcie z linku było zrobione w pośpiechu żeby złapać światło które przy szarym, ponurym niebie nagle przebiło się przez chmury i szybko przesuwało się w moją stronę. Udało mi się zrobić dwie foty z których jedna była tylko ostra. O oto jeszcze kilka leśnych w zimowej szacie.
    11
    [/IMG]
    12
    [/IMG]
    13
    [/IMG]
    14
    [/IMG]
    15
    [/IMG]

Domyślnie

12 rewelacyjna
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

fajne
    ale po co ci podwójne tagi [IMG]
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Bardzo mi sie podoba 11. niełatwo jest uzyskać takie wrażenie przestrzeni w lesie. Na 12. obcięte czubki drzew troszkę psują bardzo dobre wrażenie. Na 14. piękne kolory złapałeś, tego rodzaju kadry sa specyficzne, brakuje mi w tym akurat odrobiny więcej dołu, ale to takie chciejstwo indywidualne.
    A new shit has come to light...

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zachodniopom. Dębno
    Wpisów
    2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Bardzo mi sie podoba 11. niełatwo jest uzyskać takie wrażenie przestrzeni w lesie. Na 12. obcięte czubki drzew troszkę psują bardzo dobre wrażenie. Na 14. piękne kolory złapałeś, tego rodzaju kadry sa specyficzne, brakuje mi w tym akurat odrobiny więcej dołu, ale to takie chciejstwo indywidualne.
    Dziękuję za ocenę i wskazówki, przydadzą się w przyszłości. Kadrowanie w lesie nie jest łatwe. Na 12 niebo było nie ciekawe i uznałem że lepiej będzie jak nie za wiele go ujmę. A co do 14 to ta miejscówka jest trudna do pokazania, dół nie wiele wniósłby bo to krawędź skarpy, urwiska. Do tej rzeczki w dole jest jakieś dobre 10 m różnicy poziomów i chwila nieuwagi mogłaby skończyć się kąpielą w lodowatej wodzie. Mam kadr od tej sosny leżącej w poprzek rzeczki na prawo, na niej widać trochę dołu.

16
    17

Domyślnie

Dla mnie 1 i 12.
    Ogólnie to ciężko zrobić ciekawe zdjęcie w lesie, ale widać ze kombinujesz, i to się chwali

Domyślnie

Ooo! 17. też fajna. Jest przestrzeń.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JE56 Zobacz posta
    Dziękuję za ocenę i wskazówki, przydadzą się w przyszłości.
    Widać, że robisz ze wskazówek pożytek. Postęp w Twoich zdjęciach jest wielki i posuwa się zastraszająco szybko. Jeszcze miesiąc temu pokazywałeś same gnioty, teraz co raz częściej zdjęcia są całkiem fajne. Brawo!

Mi osobiście, najbardziej podobają się 12 i 14.
    ['O]

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów