Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez e..storm Zobacz posta
    używacie wbudowanej lampy w d800?
    Prawie przy kazdej sesji.

Domyślnie

To bardzo indywidualne. Ja właściwie nigdy jej nie używam (jak i w poprzednich body nie używałem wbudowanych). Uzywam za to (i to też rzadko) lampy zewnętrznej SB800, a najczęsciej pilota radiowego (a lampy studyjne).
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

W ciągu dwóch lat błysnąłem tym dwa razy.

Domyślnie

nigdy
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

ja nigdy nie uzylem i dopiero jak sprzedawalem body to strzelilem jedna fotke zebym mogl uczciwie napisac w ogloszeniu, ze wszystko dziala

w D810 tez nie sprawdzilem dzialania lampy i chyba dzis to zrobie bo licho nie spi
    Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez e..storm Zobacz posta
    używacie wbudowanej lampy w d800?
    Tak, jedna z użyteczniejszych rzeczy w nikonie.

Oszczędny w słowach Awatar kuban7
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie D800 pytania

Witam
    Jestem od stosunkowo niedawna szczęśliwym użytkownikiem D800
    Szukałem na forum odpowiedzi na pytania ale nie znalazłem dlatego pytam w nowym poście
    Chodzi mi dokładnie o WB w D800 zauważyłem że w świetle jarzeniowym kolory są powiedziałbym delikatnie inne niż w starej poczciwej czysetce może ktoś podpowie jak ma ustawiony WB żeby te kolorki poprawić
    D800+ s 35 mm + S 24-70 mm + T 70-200 mm + dodatki

Domyślnie

ustaw bilans bieli na "swiatlo jarzeniowe": menu-bilans bieli-swiatlo jarzeniowe (klika opcji)
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Jeśli robisz w jpegach i zależy Ci na dobrym balansie w jednakowym oświetleniu - to możesz zrobić kalibrację balansu specjalnie na ten rodzaj światła (instrukcja str.154).
    A jeśli potrzebujesz tylko żeby było podobnie jak się przyzwyczaiłeś, to kolory będą inne i musisz sobie korygować na oko

Oszczędny w słowach Awatar kuban7
    Miasto
    Tomaszów Lubelski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ketosz Zobacz posta
    Jeśli robisz w jpegach i zależy Ci na dobrym balansie w jednakowym oświetleniu - to możesz zrobić kalibrację balansu specjalnie na ten rodzaj światła (instrukcja str.154).
    A jeśli potrzebujesz tylko żeby było podobnie jak się przyzwyczaiłeś, to kolory będą inne i musisz sobie korygować na oko
    Dzięki za odpowiedź zrobiłem jak w instrukcji zmierzyłem na białej karcie i odrazu inaczej kolory wyglądają
    Temat do zamknięcia
    D800+ s 35 mm + S 24-70 mm + T 70-200 mm + dodatki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów