Szukaj
To bardzo indywidualne. Ja właściwie nigdy jej nie używam (jak i w poprzednich body nie używałem wbudowanych). Uzywam za to (i to też rzadko) lampy zewnętrznej SB800, a najczęsciej pilota radiowego (a lampy studyjne).
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
W ciągu dwóch lat błysnąłem tym dwa razy.
nigdy
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
ja nigdy nie uzylem i dopiero jak sprzedawalem body to strzelilem jedna fotke zebym mogl uczciwie napisac w ogloszeniu, ze wszystko dziala
w D810 tez nie sprawdzilem dzialania lampy i chyba dzis to zrobie bo licho nie spi![]()
Nikon E600, E800, D810 i dużo obiektywów
Witam
Jestem od stosunkowo niedawna szczęśliwym użytkownikiem D800
Szukałem na forum odpowiedzi na pytania ale nie znalazłem dlatego pytam w nowym poście
Chodzi mi dokładnie o WB w D800 zauważyłem że w świetle jarzeniowym kolory są powiedziałbym delikatnie inne niż w starej poczciwej czysetcemoże ktoś podpowie jak ma ustawiony WB żeby te kolorki poprawić
D800+ s 35 mm + S 24-70 mm + T 70-200 mm + dodatki
ustaw bilans bieli na "swiatlo jarzeniowe": menu-bilans bieli-swiatlo jarzeniowe (klika opcji)
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Jeśli robisz w jpegach i zależy Ci na dobrym balansie w jednakowym oświetleniu - to możesz zrobić kalibrację balansu specjalnie na ten rodzaj światła (instrukcja str.154).
A jeśli potrzebujesz tylko żeby było podobnie jak się przyzwyczaiłeś, to kolory będą inne i musisz sobie korygować na oko![]()
Skontaktuj się z nami