Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie D800 pytanie do posiadaczy

Witam,
    właśnie nabyłam nowe d800. Przy oglądaniu body zauważyłam, że w środku luźno chrobocze jakiś mały element (przy poruszaniu przód-tył). Po podniesieniu lampy chrobotanie jest zdecydowanie cichsze (słychać tylko przy poruszaniu body na boki). Czy ktoś kto posiada ten sprzęt mógłby sprawdzić czy to normalne w tym modelu ??? (metalowe zaczepy na pasek oczywiście unieruchomiłam - to nie one stukają

Domyślnie

jesli kupilas w sklepie, to najlepiej podejsc i zapytac, napewno doradza. Jesli online, to pewnie warto dokladniej opisac problem przod-tyl? cofanie - do przodu ruch? czy zmiana kata w palszczyznie poziomej? wiesz jakby nadgarstami poruszanie? skad dochodzi dzwiek? podniesieniu lampy ? a bez lampy? przy podniesieniu (otwarciu wbudowanej , czy podniesieniu zewnetrznej o kat?) Jakbys napisala precyzjniej i wiecej to napewno ktos pomoze. Milego sylwestra, mam nadzieje, ze zdjecia beda pomimo wszystko fajne.
    Fejsbuk Darek Novak

Domyślnie

W moim D610 też ,,lata'' jakby kulka. Było to gdzieś opisywane, że od poziomicy ?. Jak o tym przeczytałem zacząłem słyszeć Później zapomniałem
    Sprawdziłem w D7100. Też coś się kolebocze w okolicy lampy.
    Ps. Teraz znowu będę słyszał. Ech forum ...
    Ostatnio edytowane przez Seś@ ; 31-12-2014 o 07:24 Powód: dopiska
    FuFu X100T
    Było D90, D7000, D7100, D610 i wiaderko słoików
    M
    oje tereny https://500px.com/sesio/galleries/gluszyca

Domyślnie

Witam.
    Był już ten temat przerabiany. Przy "potrząsaniu" body z zamkniętą lampą lata jakiś element mocowania tejże lampy. Nic strasznego Dla pocieszenia dodam że w D750 lata tak samo ;P

Domyślnie

A to nie jest element odpowiedzialny za orientacje pion - poziom zdjęcia?
    D750 | D750 | N14-24 | N24-70 | N70-200 VRII | N85 1.4D | S35 1,4 | T90 2.8 | Sb900 | Sb910 | Atlas 600TTL| MGA-684

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kornikbp Zobacz posta
    Z "dochodzenia" jakie było na forum wyszło że to te zawiasy od lampy Teraz sprawdziłem w D750 przy uniesionej lampie ( wtedy też chrobocze) ścisnąłem palcami te zawiasy i cisza. D800 ma tak samo.
    Ostatnio edytowane przez tot1977 ; 31-12-2014 o 07:58

Domyślnie

Ufff. Bardzo dziękuję !. Będę miała spokojnego Sylwestra Czego też wszystkim życzę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kornikbp Zobacz posta
    Taka latająca kulka - tak.
    Cytat Zamieszczone przez tot1977 Zobacz posta
    Z "dochodzenia" jakie było na forum wyszło że to te zawiasy od lampy
    Jedno i drugie może dawać głos
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Taka latająca kulka - tak.
    Telefony od dawna chwytają orientacje bez latającej kulki a aparat nie ?

Domyślnie

używacie wbudowanej lampy w d800?
    | Nikon D800 x2 D500 P7000|SB-900|R1C1|szkła nikona 14-24,24-70, 70-200, 200-500, 500/4, 105 micro, 50, 16fish| lowepro|velbon||eizo CG i SX|

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów