Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Nie zmieniaj aparatu, ewentualnie dokup obiektyw portretowy DX. I dużo fotografuj. Ja D3000 (mimo że to kastrat) robiłem zdjęcia dobrych kilka lat, zanim zmieniłem aparat. I wcale nie uważam, że był to czas stracony.
    No i dużo czytaj i oglądaj. Sprzęt zmień, gdy będziesz przekonany, że coś umiesz, i gdy będziesz wiedział, czego naprawdę chcesz.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blaise1973 Zobacz posta
    Nie zmieniaj aparatu, ewentualnie dokup obiektyw portretowy DX. I dużo fotografuj. Ja D3000 (mimo że to kastrat) robiłem zdjęcia dobrych kilka lat, zanim zmieniłem aparat. I wcale nie uważam, że był to czas stracony.
    No i dużo czytaj i oglądaj. Sprzęt zmień, gdy będziesz przekonany, że coś umiesz, i gdy będziesz wiedział, czego naprawdę chcesz.

Ja bym zmienił bo kluczem to zacząć od podstaw na sprzęcie który umożliwi prawidłowa naukę. Co możesz sie nauczyć na DX?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alf129 Zobacz posta
    (...)Co możesz sie nauczyć na DX?
    A czego się nie nauczy?

Domyślnie

Ja bym zmienił bo kluczem to zacząć od podstaw na sprzęcie który umożliwi prawidłowa naukę. Co możesz sie nauczyć na DX?
    No dobry z Ciebie doradca, nie ma co....
    pozdrawiam
    Tomek

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez barracuda Zobacz posta
    No dobry z Ciebie doradca, nie ma co....

Stary albo za coś sie bierzesz albo stwarzasz pozory. Ja od razu wszedłem w pełna klatkę po kilku tygodniach babrania z nex7. Teraz po 2 latach obecnie na d810 przymierzam sie do średniego formatu. No bo co jak działać to działać nie..

Domyślnie

Stary albo za coś sie bierzesz albo stwarzasz pozory. Ja od razu wszedłem w pełna klatkę po kilku tygodniach babrania z nex7. Teraz po 2 latach obecnie na d810 przymierzam sie do średniego formatu. No bo co jak działać to działać nie..
    Niestety z Twoich wypowiedzi raczej można wywnioskować, że nadal stwarzasz pozory.
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Właśnie myślałem o dokupieniu jakiegoś zooma do portretów ,ale w miare przyzwoitej cenie. Lubie robić zdjęcia przechodniom w mieście ze względu na ich naturalność ,ale mając 35 muszę czasem wcisnąć im obiektyw w nos ,a nie czuje sie z tym komfortowo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaceko0o Zobacz posta
    Właśnie myślałem o dokupieniu jakiegoś zooma do portretów ,ale w miare przyzwoitej cenie. Lubie robić zdjęcia przechodniom w mieście ze względu na ich naturalność ,ale mając 35 muszę czasem wcisnąć im obiektyw w nos ,a nie czuje sie z tym komfortowo.
    No widzisz - teraz zaczynasz mówić o tym, co chcesz robić, i dostrzegać własne ograniczenia. Musisz pamiętać, że to nie sprzęt (ani D3000, ani D4s) robi zdjęcia. To Ty je robisz.

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie. Na mojej puszce d3100 obiektyw ciężko łapie ostrość w trybie auto ,a na manualnym trybie w wizjerze pokazuje mi inaczej ostrość niż wychodzi po wcisnięciu spustu.

Domyślnie

Regulację dioptrażu masz dobrze ustawioną w wizjerze?
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów