Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: Rozstanie z D90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ale z czym się nie zgadzasz?
    Z tym, że mając ten sam moduł nie będzie różnicy. W moim odczuciu (i nie tylko) CAM3500 z D300 jest pewniejszy od tego w D7100. Aczkolwiek są osoby które sądzą inaczej. Podobnie jest w przypadku D3 a D300- ten drugi nie ma polotu w konfrontacji z pierwszym. A ten sam moduł, teoretycznie.

Domyślnie

Witam!
    Planuję przesiadkę z D90 na D3300 lub D5200.
    Nie sadzicie, że osoba pytajaca nie ma za bardzo pojęcia o uzytkowaniu aparatu?? przeciez to inna ergonomia dlatego zapytałem jakiego trybu uzywa na sam poczatek a wy mu polecacie d7100, przecież to może być bez sensu. Może okazać się, że d5200 wystarczy.

Domyślnie

Ale tu piszemy o multicamie 1000 i o ile nie masz jakichś dowodów na to że w D3300 coś poprawiono (ewentualnie s********o) w tej materii to nie ma o czym mówić. Czy D300 ma lepszy af od d7100 to temat na inną dyskusje a i tak jestem pewny że do żadnych sensownych wniosków nie dojdziemy.

Domyślnie

Miałem w rękach oba i są w stosunku do D90 zabawkowe
    Czy nowsze matryce nie niosą za sobą lepszej jakości zdjec?

Domyślnie

Niosą ale z Twojej pierwszej wypowiedzi można było wywnioskować że zależy Ci na lepszym AFie.

Domyślnie

Wyraziłem swoją opinię. Nigdzie nie napisałem, że CAM1000 jest lepszy bądź gorszy w jednym czy w drugim. Napisałem tylko, że może być różnica którą warto sprawdzić przed zakupem.
    Odnośnie sensu przesiadki z D90 na D3300 lub 5200 to jednak warto by autor odpowiedział, czy nie będzie mu brakować ergonomii. Aczkolwiek z drugiej strony napisał, że ważny jest AF, więc chyba można domniemać, że reszta nie ma zbyt dużego (lub wogóle) znaczenia.

Domyślnie

Z wypowiedzi wynikałoby, ze szukając poprawy systemu AF należy zrobić przesiadkę z D90 na D7100?

Domyślnie

To może teraz poruszamy kwestie posiadanych obiektywów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sasz87 Zobacz posta
    To może teraz poruszamy kwestie posiadanych obiektywów
    Słuszna uwaga. W sumie już na początku powinieneś zadać pytanie ile szkieł na śrubokręt posiada autor.

Domyślnie

Sigma 18-35 1.8 i Nikkor AF-S 50 mm 1.8

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów