Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Angel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_wozniak Zobacz posta
    tak jak kocham phlearnowskie tutoriale, to tutaj jestem przerażony podejściem Aarona do sprawy... używanie rozmycia gaussowskiego niestety daje ten sztuczny efekt i od razu widać, ze skóra była czymś rozmywana (pomimo tego, że tekstura jest oddzielona od koloru... szczerze mówiąc, to musiał mi umknąć ten odcinek Phlearn bo pierwszy raz widzę, żeby ktoś używał blura przy tej technice... większość retuszerów używa stempla na niskim kryciu, albo po prostu pędzla samplując kolory blisko siebie (tak tez robi Aaron w kilku tutorialach Phlearn Pro, ale tutaj popłynął z blurem jednak...)

jednym z lepszych tutków o frequency separation jest jednak video eleny jasic

malowanie kolory delikatnymi pociągnięciami pędzla daje o niebo lepsze rezultaty niż zaznaczanie zbyt dużych elementów warstwy koloru i rozmywanie ich
    Oni sami się*uczą tego wszystkiego. Oglądając kilka miesięcy temu ( może dawniej ) jakiś ich tutorial widać niektóre elementy narzędzia Liquify pomijali nie znając znaczenia W późniejszym już*sie ogarnęli. Także jak ze wszystkim, trzeba mieć umiar i dystans.
    Ale to co podesłałeś też bardzo dobre. Dziękuję.

Domyślnie

Wow , piękna.. świetne kolory
    Nieważne czym - ważne jak!

Domyślnie

To efekt inverse frequency separation. Tylko źle zostały dobrane parametry. OKROPNIE TO WYGLĄDA

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lestat Zobacz posta
    To efekt inverse frequency separation. Tylko źle zostały dobrane parametry. OKROPNIE TO WYGLĄDA

Parametry były dobrane żeby efekt widoczny był na YouTube. Przecież o tym wspominał wiec w czym wszyscy maja problem..?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alf129 Zobacz posta
    Parametry były dobrane żeby efekt widoczny był na YouTube. Przecież o tym wspominał wiec w czym wszyscy maja problem..?
    Ta okropność zakładam, że odnosi się jednak do mojego zdjęcia nie do filmu

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Skierniewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klabton Zobacz posta
    Ta okropność zakładam, że odnosi się jednak do mojego zdjęcia nie do filmu

Do obydwu przypadków. Zjedz z procentami i będzie ok

Domyślnie

ladna modelka, makijaz, kadr, swiatlo. ogolnie bardzo fajna portretowka, choc zgadzam sie jesli chodzi o edycje skory - moze jeszcze raz to zedytowac troche lagodniej i bedzie naprawde pierwsza klasa !

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów