Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Portretowe próby

Jestem ciekaw Waszych opinii i wskazówek:

1.

2.

Domyślnie

Poczytaj o histogramie i głębi ostrości... Przydałby się też normalny make up lub jego brak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Poczytaj o histogramie i głębi ostrości... Przydałby się też normalny make up lub jego brak.
    A czego niby nie wiem o histogramie wg Ciebie?

Domyślnie

Nie wiem jakim obiektywem robiłeś zdjęcia, ale mam wrażenie, że to był dość szeroki kąt...?
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

A z głębią co nie teges? Przecież raczej małą zastosował?
    OM-D 10 Mk II

Domyślnie

Imho trochę za małą, przy tym tle i otoczeniu odcięcie jednej połowy twarzy od drugiej chyba nie ma uzasadnienia...

Domyślnie

źródło światła jest zbyt nisko przez co modelka jest oświetlana bardziej od dołu
    przez to też na pierwszym zdjęciu twarz jest ciemniejsza delikatnie niż szyja (przeważnie najjaśniejszy punkt przyciąga wzrok)
    następnym razem posadź modelkę, żeby była niżej, albo podnieś źródło światła jeżeli jest to możliwe
    najlepiej na wysokość twarzy albo troszkę wyżej

ale poza tym to ok przepaleń chyba nie ma, jest po prostu bardzo jasno, więc histogram powinien się zgadzać

Domyślnie

Dziękuję. O takie merytoryczne wskazówki mi chodziło. Że światłem nic nie mogłem zrobić w tym wypadku, zdjęcie było robione przy oknie balkonowym.

Domyślnie

1 jak dla mnie wyszła bardzo dobrze kadrowo i po całości ładna
    światło trochę nie zagrało szczególnie na 2 ale skoro to pierwsze próby to ok

Uprawnienia umieszczania postów