Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Metro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez .:Gerard:. Zobacz posta
    Wszyscy wino w centrum pili ( wieczorami w centrum jest festyn i pija grzane wino )
    To ja tam jadę

Nie chcialem dublować BW na życzenie mojej zony i pójdzie do wydruku.
    Siła wyższa
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Fajna fota, jak wspominali przedmówcy dynamiczna, ale przed wydrukiem wyprostuj, gdyż w lewo leci

Domyślnie

I nawet ta fota konkurs/zabawę wygrała
    no prawie ta fota bo jej połowa
    link
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 23-12-2014 o 15:39
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

fixe
    Gość

Domyślnie

Dziekuje

Jeżeli będziesz chciał robić zdjęcia to potrzebujesz zezwolenia, dwa razy bylem, najpierw bliżej centrum to tam nawet o 21 trzeba bokiem chodzić i Policje miałem na karku w sekundę, nie można robić zdjęć ze statywem, ta druga stacja nie jest zatłoczona i jak pisał bajcom i z którym bylem ze około 21:00, przy rozstawianiu statywów pierwszy pociąg i kierowca chciał widzieć pozwolenie.
    O pozwolenie napisałem maila, krotko i na temat: ze to moje hobby w jakich dniach i gdzie ( napisałem ze gdzieś w Monachium ) i przysłali mi po dwóch dniach do wydrukowania.
    Zaskakujące. Szczerze. Nie mówię, że tak nie jest ale robię zdjęcia na stacjach metra od dość dawna. I miałem szczęście robić takie zdjęcia w wielu krajach. W Niemczech również. I nigdy, ale to nigdy. nikt mnie nie pytał o jakiekolwiek pozwolenie. A nie, przepraszam. Raz jeden, w Pradze, zapytano mnie o zgodę. Ale,że nie mogliśmy się z metrzanym "dróżnikiem" dogadać, odpuścił i schował się do swojej budki. Miałem jedynie nie używać flesza.
    Dlatego mocno zdziwiło mnie to co napisałeś.

Domyślnie

Bo to jest Monachium .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fixe Zobacz posta
    Zaskakujące. Szczerze. Nie mówię, że tak nie jest ale robię zdjęcia na stacjach metra od dość dawna. I miałem szczęście robić takie zdjęcia w wielu krajach. W Niemczech również. I nigdy, ale to nigdy. nikt mnie nie pytał o jakiekolwiek pozwolenie. A nie, przepraszam. Raz jeden, w Pradze, zapytano mnie o zgodę. Ale,że nie mogliśmy się z metrzanym "dróżnikiem" dogadać, odpuścił i schował się do swojej budki. Miałem jedynie nie używać flesza.
    Dlatego mocno zdziwiło mnie to co napisałeś.
    Dla mnie tez jest to głupota, szczególnie że ze statywem nie można a bez statywu tak

Domyślnie

Chodzi o zagrożenie w wypadku ewakuacji, tak samo jest w np polskich jaskiniach. Rozłożony statyw zablokowany w drzwiach, może skutecznie uniemożliwić ewakuację.

Miałeś szczęście po prostu
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

fixe
    Gość

Domyślnie

Ale ja za każdym razem używałem statywu. To nie to, że miałem szczęście. Na stacjach jest monitoring. Jak kręcisz się po stacji czasem z 30-40 minut ze statywem to nie jest to kwestia szczęścia. Poza tym parę razy mijał mnie czasie robienia zdjęć i patrol policji, i ich sokiści, i nikt mi nigdy nie zwrócił uwagi.

Domyślnie

Bardzo fajne zdjęcie. B&W ładne, dużo jasnych powierzchni ale nie giną faktury.
    Spróbowałbym przyciąć trochę góry i dołu.
    Te nierówności - zwłaszcza łączenie ścian i sufitu - to wady optyki, czy stacja jest taka krzywa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez creep Zobacz posta
    to wady optyki, czy stacja jest taka krzywa?
    Optyka, 14mm

Nie przeszkadzało mi to jakoś dla wystawienia ale zawsze można wyprostować w rawie.

Dzięki

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów