Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 43 z 43

Wątek: Początki

c-man
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mazzii Zobacz posta

Dzisiaj dokupiłem F3/T HP. Czy obiektywy pasują do obydwu typów?
    No to zazdrość
    F3 to mój zdecydowanie ulubiony korpus Nikona a Tytan to już kosmos

Oczywiście że szkła pasują, bagnet Nikona (F) jest ten sam od lat 50-tych do dziś (różnice polegają na elektronice a dziś na obecności pierścienia przysłony).
    Więc jeśli używałeś ich z FE, to na F3 wyciągniesz z nich jeszcze więcej - puszka jest zacna. Z manualnych analogów chyba nic lepszego nie mogłeś kupić - w mojej opinii.
    Dla mnie F3 to idealny moment wyważenia "nowczesnej" techniki z tradycyjną solidnością: solidny, manualny korpus o małych rozmiarach, ale już z naprawdę dobrym pomiarem światła i porządnie działającą automatyką.
    Potem zaczęły się plastiki, wyświetlacze i, owszem, bardzo dobre, ale potężnych rozmiarów korpusy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mazzii Zobacz posta
    Dzisiaj dokupiłem F3/T HP. Czy obiektywy pasują do obydwu typów?
    Gratuluje zakupu!
    Jak obecne "najnowocześniejsze" parchy cyfrowe z miliardem pixeli i ISO odejdą już w niepamięć to ten nikon będzie nadal robił zdjęcia.
    To jeden z lepszych i bardzi j trwałych modeli Nikona. Jeśli kupiłeś w stanie bardzo dobrym to dłuuugo będziesz się*nim cieszył.
    Obiektywy będą pasować.
    Leica M9 + MP + Summilux 35/1.4 ASPH + Noctilux 50/0,95

Domyślnie

Ja niedawnosobie zasponserowałem Nikona FM2 w dobrym stanie ale jak teraz se patrzę że i są takie co mają tryby już fajnie by było czasem właśnie może się przydać taka szybsza automatyka P czy nawet tylko A jak FE2. Sie pospieszyłem niepotrzebnie.
    Df|D300|MB-D10|SY14 2.8AE|N20-35 2.8D|N28 1.8G|N50 1.8G SE|N50 1.8D|N85 1.4D|N24-70 2.8G|N18-200VR|SB-900|
    FM2|Smiena 8M|Polaroid 600|Fujifilm Instax Wide 300...

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów