Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie UNITRA Śnieżka R-206

Dorwałem to radyjko od babci ostatnio (miała wyrzucać). Odpalam u siebie ale jak gdyby fal nie może znaleźć. Próbuję stroić na kanale U ale nic nie daje. Na S (słowacki/czeski?) udało mi się coś złapać. Chciałbym aby udało się złapać polskie stacje. Ktoś wie w czym może być problem? Wiem, że radyjko swoje lata ma ale miło by było gdyby się udało. Druga sprawa to czy da się go przestroić? Tzn aby łapało takie stacje jak rmf czy z-ka.
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Wiem, że dużo lat temu była zmiana częstotliwości i trzeba było przestrajać radioodbiorniki. Wydaje mi się, że stad Twój problem. Czy to sie da zrobić w Śnieżce, pewnie tak, ale gdzie to jest dopiero pytanie.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

To radio jest bardzo wdzięczne do przestrojenia na współczesny zakres 88 - 108 MHz, więc nie wyrzucaj, tylko znajdź w okolicy jakiś warsztat RTV (o ile się jeszcze jakiś zachował). Za dwa piwa ktoś powinien to w wolnym czasie przestroić. Głowica w tym radiu jest dość prymitywna, tym łatwiej jest ją zmodyfikować. Jeśli chcesz się pobawić a masz zacięcie elektroniczne, na elektroda.pl ktoś powinien Ci pomóc i będziesz miał dużo satysfakcji. Do garażu takie radio jak znalazł.

Domyślnie

a kiedyś się przestrajało w druga stronę... najczęściej te przywiozine zza zachodniej granicy, bo te z pewexu bywały dostosowane do demoludów

Domyślnie

W sumie to radio w tamtym roku jeszcze działało
    Nie chcę wyrzucać bo wiem jak potrafi grać

RTV warsztatu poszukam - może się coś znajdzie.
    Co do elektroniki to najciemniej pod latarnią - studia mechatroniczne ale na tym się nie znam akurat
    Z6 || N14-30/4s || N24-120/4s || N85/1.8s || SB-600 || YN560

ZAJRZYJ I WEŹ UDZIAŁ:
    >>RAWki<=>ZADANIA TEMATYCZNE<=>FOTOGRAFIA MIESIĄCA<<

Domyślnie

Jeśli w zeszłym roku działało, to coś innego jest nie tak.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Działało bo np. RMF pomimo że stare częstotliwości już były odebrane to nadal nadawał również na starym paśmie (jako jedyny).

Spirytus, możesz sobie to zrobić sam bez ingerencji w elektronikę, zakupujesz coś co się nazywa konwerter za parę zł wpinasz toto pomiędzy antenę i głowicę i masz wszystkie stacje po nowemu
    Ostatnio edytowane przez zbyszekD7000 ; 18-12-2014 o 21:15
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritus Zobacz posta
    Dorwałem to radyjko od babci ostatnio (miała wyrzucać). Odpalam u siebie ale jak gdyby fal nie może znaleźć. Próbuję stroić na kanale U ale nic nie daje. Na S (słowacki/czeski?) udało mi się coś złapać...
    Na U nadawali pewnie Ukraińcy i przestali w związku z trudną i napiętą sytuacją wewnętrzną. Musisz nacisnąć klawisz P.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów