link do większej wersji
http://gallery.photo.net/photo/5928319-lg.jpg
Szukaj
link do większej wersji
http://gallery.photo.net/photo/5928319-lg.jpg
Ponure.
I świetne.
Jest to opuszczona cementownia niedaleko Lublina. Niebo bylo tego dnia wyjatkowo laskawe.
Obrobka to: hdr - konwersja do BW i potem lekka zabawa z kolorami.
Dla mnie super![]()
Podoba się. AllmylifewhoamI style![]()
Eeee tam - moj wlasnytak wyszlo po prostu
jak dla mnie to chmury raczej zepsułeś tą zabawą z kolorami, są drastyczne przeskoki nasycenia i odcieni, jakbyś zbyt powyciągał krzywą kolorów
całe zdjęcie raczej fajne, choć masa chmur ciśnie komin mocno w prawy dół
To co mi się podoba i jeszcze tego nie umiem, że robisz zdjęcie, wychodzi kolorowy NEF, oglądasz go, niby nic specjalnego, ale masz wizję ostatecznego obrazu, więc parę ruchów w photoshopie i masz super wynik.
Nie wiem czy się na to zgodzisz, ale czy mógłbyś pokazać wersję oryginalną? Taką jaka wyszła z karty graficznej, bez żadnej obróbki, no dosłownie taka jaką zobaczyłeś poraz pierwszy na podglądzie? Pytam się bo chciałem się nauczyć całego procesu myślowego pomiędzy nieobrobionym zdjęciem a ostatecznym obrazem.
Dzięki...
swiatlo - warunki i otoczenie, w ktorych powstawalo zdiecie calme byly takie(tzn faza zdieciowa, bo ostateczne dzielo powstawalo zapewne w cpieple domowego ogniska) - jego nef musial wygladac (poza kadrem
)dosc podobnie:
jak widac calkiem normalny dzien, bez zadnych swietlnych, chmurowych, czy innych rewelacji (po prawdzie przez wlasnie tą banalnsc dnia wyladowalismy w tej cegielni - pierwotnie w planach bylo czekanie na zachod slonca w okolicy bardziej "polnej", ale nie zapowiadal sie ow zachod zbyt ciekawie).
edit: tak wrzucilem, jakby calme jednak nie zechcial ujawniac tajemnicy swoich czarow![]()
Musieliście tam parę godzin spędzić, bo jego zdjęcie jest z miejsca bardziej na lewo od Twojego aby tej budy po prawej strony nie było widać. A z tamtej strony widać też że niebo jest zupełnie płaskie i bezwyrazowe, więc różnica czasowa pomiędzy tymi dwoma zdjęciami musiała być spora aby dać czas tym chmurom po lewej przewędrować na prawą stronę nieba.
Skontaktuj się z nami