Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

bombel
    Gość

Domyślnie

Ponure.

I świetne.

Domyślnie

Jest to opuszczona cementownia niedaleko Lublina. Niebo bylo tego dnia wyjatkowo laskawe.
    Obrobka to: hdr - konwersja do BW i potem lekka zabawa z kolorami.

pebees
    Gość

Domyślnie

Podoba się. AllmylifewhoamI style

Domyślnie

Eeee tam - moj wlasny tak wyszlo po prostu

Domyślnie

jak dla mnie to chmury raczej zepsułeś tą zabawą z kolorami, są drastyczne przeskoki nasycenia i odcieni, jakbyś zbyt powyciągał krzywą kolorów

całe zdjęcie raczej fajne, choć masa chmur ciśnie komin mocno w prawy dół

swiatlo
    Gość

Domyślnie

To co mi się podoba i jeszcze tego nie umiem, że robisz zdjęcie, wychodzi kolorowy NEF, oglądasz go, niby nic specjalnego, ale masz wizję ostatecznego obrazu, więc parę ruchów w photoshopie i masz super wynik.
    Nie wiem czy się na to zgodzisz, ale czy mógłbyś pokazać wersję oryginalną? Taką jaka wyszła z karty graficznej, bez żadnej obróbki, no dosłownie taka jaką zobaczyłeś poraz pierwszy na podglądzie? Pytam się bo chciałem się nauczyć całego procesu myślowego pomiędzy nieobrobionym zdjęciem a ostatecznym obrazem.
    Dzięki...

Domyślnie

swiatlo - warunki i otoczenie, w ktorych powstawalo zdiecie calme byly takie(tzn faza zdieciowa, bo ostateczne dzielo powstawalo zapewne w cpieple domowego ogniska) - jego nef musial wygladac (poza kadrem)dosc podobnie:

jak widac calkiem normalny dzien, bez zadnych swietlnych, chmurowych, czy innych rewelacji (po prawdzie przez wlasnie tą banalnsc dnia wyladowalismy w tej cegielni - pierwotnie w planach bylo czekanie na zachod slonca w okolicy bardziej "polnej", ale nie zapowiadal sie ow zachod zbyt ciekawie).

edit: tak wrzucilem, jakby calme jednak nie zechcial ujawniac tajemnicy swoich czarow

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Musieliście tam parę godzin spędzić, bo jego zdjęcie jest z miejsca bardziej na lewo od Twojego aby tej budy po prawej strony nie było widać. A z tamtej strony widać też że niebo jest zupełnie płaskie i bezwyrazowe, więc różnica czasowa pomiędzy tymi dwoma zdjęciami musiała być spora aby dać czas tym chmurom po lewej przewędrować na prawą stronę nieba.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów