Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Statyw na lata

Domyślnie

Podoba mi się ta firma Benro. Ten od esperal'a ma proste rozwiązania, wygląda na solidny, jest z pokrowcem i fajnym zaczepem na ciężarek.

Badol- Stabilność stawiam na pierwszym miejscu. A jak ma być stabilny i wytrzymały, to i musi być ciężki Nie przeszkadza mi to.
    Wysokość? Mam 176cm i wyższy mi niepotrzebny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Od ponad 10 lat mam nogi 055
    Glowice 029
    Kompana w slonej wodzie
    Rzucana w piasek
    Generalnie nieoszczedzana
    Dziala
    Mam tak samo, do tego siarczyste mrozy, od kilu lat nic się nie dzieje z takim zestawem. Jeżeli uda się jeszcze kupić głowice 029 to wg mnie nie ma nic lepszego z 3D.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radzio1337 Zobacz posta
    Badol- Stabilność stawiam na pierwszym miejscu. A jak ma być stabilny i wytrzymały, to i musi być ciężki Nie przeszkadza mi to.
    Wysokość? Mam 176cm i wyższy mi niepotrzebny.
    Jak tak to zarówno Benro czy frotka spełnią twoje oczekiwania. Ja jestem za benro bo tańszy a jakość wykonania jest naprawdę ok.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Również polecam benro - ja mam nogi A600 i służą mi już kilka lat (w sumie mam dwie sztuki). Do zdjęć, do filmowania. Na jednym na stałe jest głowice manfrotto 501HDV (teoretycznie filmowa), a stoi na tym... aparat wielkoformatowy 18x24cm (który waży ponad 10kg). Śmiga to bez problemu. Drugie nogi są do codzienne użytku fotograficznego i taplały się w wodzie, piachu i tym podobnych warunkach - bez zająknięcia.
    Do manfrotto jakoś nie byłem przekonany - głównie ze względu na cene. Mam wrażenie, że za te same pieniądze w benro mam solidniejszy produkt (ale może mi się wydaje).

Domyślnie

Jeśli dla kogoś waga zestawu nie odgrywa ważnej roli to Manfrotto 055XPROB +MN 498RC4 Midi jest zestawem który można wziąć pod rozwagę.

Domyślnie

Radziu, wymieniłeś Slika 340DX. Zapomnij o nim bardzo szybciutko... To był mój pierwszy statyw. W rok mi się udało zapsuć dołączoną do niego standardową głowicę, a poza tym chwiejne toto strasznie. Potem miałem Velbona Sherpę 600R - fajny statyw by to był, gdyby mu tak łatwo nogi nie odpadały... Potem był Manfrotto 190 Xprob. Bardzo polecam, sprzedałem tylko dlatego, że nie wytrzymywał ciężkiego tele. Teraz mam Giottos (koreański, nie brytyjski jak ktoś napisał), mam go krócej, niż rok więc nie miem, czy będzie na lata, ale póki co mi się bardzo podoba.
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

O przeszło 4 lat 055x prob z głowica 498 RC2, poza drobnymi otarciami farby, nic się z nim nie dzieje.
    Konstrukcja prosta i solidna, jedyny mankament to waga.
    Pozdrawiam Mirek
    Dyplomata to człowiek ,który powie ci spier... w taki sposób ,że będziesz czuł zachwyt przed zbliżającą się podróżą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nick-on Zobacz posta
    Teraz mam Giottos (koreański, nie brytyjski jak ktoś napisał), .
    Giotto's jest firmą angielską, ma siedzibę w Wolverhampton, sprawdź to na ich stronie. Produkcja części statywów dokonuje się poza Anglią (także w Chinach); podobnie jak Nikon produkuje również w Tajlandii czy Chinach, a przecież jest firmą japońską.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez markB Zobacz posta
    Giotto's jest firmą angielską, ma siedzibę w Wolverhampton, sprawdź to na ich stronie. Produkcja części statywów dokonuje się poza Anglią (także w Chinach); podobnie jak Nikon produkuje również w Tajlandii czy Chinach, a przecież jest firmą japońską.
    Pomyliłem się, Giottos jest nie koreański, a chiński... Właścicielem marki jest firma GIOTTO'S INDUSTRIAL INC.
    Hsin Chuang, Taipei Hsien. Mają biura w kilku miejscach, także w UK, ale firma pochodzi z Chin.
    Krzysztof W.
    D500, D300S, F8, S10-20, S18-35, N16-80, T45, S50-150 OS, N200-400 VR, SB600, SB800 i jeszcze parę innych zabawek...
    nick-on.photler.com

Domyślnie

Panowie nie będę zakładał nowego wątku,
    potrzebuję jakiegoś statywu z niższej półki, tak ok 200 zł, szczególnie do zdjęć makro, aby można było możliwie nisko rozłożyć, bo już z tymi badziewiami z marketu sił mi brakuje
    polecicie coś
    pozdrawiam

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów