Ty doradca.
W takiej kasie, to nie ma nic z lepszym autofokusem, niż d300, może być bez S.
Jak ktoś robi w dobrym świetle i mu ISO trylion nie potrzebne, to tym d5200 nie ma startu, co do precyzji i szybkości ostrzenia.
Szukaj
Ty doradca.
W takiej kasie, to nie ma nic z lepszym autofokusem, niż d300, może być bez S.
Jak ktoś robi w dobrym świetle i mu ISO trylion nie potrzebne, to tym d5200 nie ma startu, co do precyzji i szybkości ostrzenia.
Ostatnio edytowane przez RAF7705 ; 13-12-2014 o 16:42
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
No comments.
D600
14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
28-75,70-210
Do ego typu foto jak najbardziej D300. Biorąc pod uwagę obecne ceny nawet nie ma się co zastanawiać...
tak sie zaczyna ten wątek, wyraznie jest napisane
Jestem całkowicie początkująca jeśli chodzi o fotografię...
Wiec po co tutaj dewagacje nad klasą aparatów, niestety już z poprzedniej epoki, co Ona zrobi z D300 , skoro sie uczy, a co zrobi z nim za np 1.5 roku. To juz bedzie zabytek. Sam miałem D300s. Wiem ze był dobry, napisałem o tym w poprzednim poście.
Ale tutaj chodzi o rozsądna pomoc. Równiez o aparat który jest technologicznie bardziej zaawansowany i jej pomoze w robieniu zdjęć, a nie o udowadnianie ze D300 jeszcze robi dobre zdjecia . Z całym szacunkiem dla posiadaczy starszych modeli, którzy nimi robia nadal bdb fotografie - uwazam ze wskazany D5200 w przypadku osoby która zaczyna przygode z fotografią , jest zdecydowanie lepszym wyborem
+1
za 3k mamy D5200 (ok2,2k po cashbacku) zostaje na N35 1.8G i mamy fajny zestaw na poczatekto ze wzgledu na tak przystepne ceny fajnych szkiel przeszedlem z innego systemu na Nikona
a dla dziewczyny D5200 ma idealna ergonomie do tego machany ekranik ulatwia zycie. Dla faceta trche maly ale z gripem jest ok.. nie kazdy od poczatku chce pelna klatke czy uzywke... nie kazdy bedzie szedl w strone pro. Szkoda ladowac taka kase w uzywke i pryz najmniejszej awarii rozlozyc rece i plakac
Fx, DX kilka słoików, Eizo, Epson Stylus Pro 9xxx 7xxx
harb, tak ciężko zrozumieć, że wg. Ciebie lepszym wyborem będzie D5200 a wg. innych D300? A jeszcze ktoś inny zaproponuje coś innego... Nikt tu nie uważa się za eksperta (chyba, mówię przynajmniej sam za siebie) ale każdy napisał co myśli. Twoja opinia jest tak samo istotna/nieistotna jak opinia innych. 3 tyś do dyspozycji wystarczy na zakup D300 (1500 zł) i szkła o ogniskowej jakiej będzie najbardziej potrzebować.
I chyba nie na miejscu z Twojej strony jest pisanie, że ktoś źle doradza, bo każdy może to samo napisać o Twojej propozycji.
Bezsensowna bo nie zgadzasz się z nią? Daj spokój. Padło pytanie, przedstawiłem swoją sugestię i tyle.
Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 13-12-2014 o 17:39
Skontaktuj się z nami