Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 45

Wątek: Jaki aparat?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ty doradca.
    W takiej kasie, to nie ma nic z lepszym autofokusem, niż d300, może być bez S.
    Jak ktoś robi w dobrym świetle i mu ISO trylion nie potrzebne, to tym d5200 nie ma startu, co do precyzji i szybkości ostrzenia.
    Ostatnio edytowane przez RAF7705 ; 13-12-2014 o 16:42
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF7705 Zobacz posta
    Ty doradca.
    W takiej kasie, to nie ma nic z lepszym autofokusem, niż d300, może być bez S.
    Jak ktoś robi w dobrym świetle i mu ISO trylion nie potrzebne.
    To tym d5200 nie ma startu, co do precyzji i szybkości ostrzenia.
    Ty "EKSPERT" to jest wątek pomocowy, chcesz sobie pogadać to proponuję się przenieść do wątku o D300, tam możesz się wykazać, i próbować przekonywac ze D300 jest nawet lepszy od D810

Domyślnie

No comments.
    D600
    14,20,28x2,35,50,85,90,300,500
    28-75,70-210

Domyślnie

Do ego typu foto jak najbardziej D300. Biorąc pod uwagę obecne ceny nawet nie ma się co zastanawiać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grah Zobacz posta
    Witam!

Jestem całkowicie początkująca jeśli chodzi o fotografię.Dotąd robiłam zdjęcia cyfrówką jednak od jakiegoś czasu planuję kupno lustrzanki.
    Problem w tym,że nie wiem jaki model i jakiej firmy wybrać.
    Interesuję się makrofotografią zależy mi też na zdjęciach w ruchu i portretach.
    Cena do 3000 zł
    Nikon czy Canon?
    Jaki obiektyw na początek?
    tak sie zaczyna ten wątek, wyraznie jest napisane

Jestem całkowicie początkująca jeśli chodzi o fotografię...

Wiec po co tutaj dewagacje nad klasą aparatów, niestety już z poprzedniej epoki, co Ona zrobi z D300 , skoro sie uczy, a co zrobi z nim za np 1.5 roku. To juz bedzie zabytek. Sam miałem D300s. Wiem ze był dobry, napisałem o tym w poprzednim poście.

Ale tutaj chodzi o rozsądna pomoc. Równiez o aparat który jest technologicznie bardziej zaawansowany i jej pomoze w robieniu zdjęć, a nie o udowadnianie ze D300 jeszcze robi dobre zdjecia . Z całym szacunkiem dla posiadaczy starszych modeli, którzy nimi robia nadal bdb fotografie - uwazam ze wskazany D5200 w przypadku osoby która zaczyna przygode z fotografią , jest zdecydowanie lepszym wyborem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    co Ona zrobi z D300 , skoro sie uczy, a co zrobi z nim za np 1.5 roku. To juz bedzie zabytek. Sam miałem D300s
    Tak, za półtora roku będzie robił jeszcze gorsze zdjęcia niż robił 5 lat temu... D300 jest tani, dobry i wydajny. Oczywiście wyboru dokona sama...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarzd3100 Zobacz posta
    Tak, za półtora roku będzie robił jeszcze gorsze zdjęcia niż robił 5 lat temu... D300 jest tani, dobry i wydajny. Oczywiście wyboru dokona sama...
    Po co ta bezsensowna gadka? D300 to aparat stary technologicznie. W grę wchodzą tylko używki i to majace sporo lat. Nie mając doświadczenia można kupić przechodzonego grata. Jak coś w nim padnie to się nawet nsprawiać nie opłaca.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Po co ta bezsensowna gadka? D300 to aparat stary technologicznie. W grę wchodzą tylko używki i to majace sporo lat. Nie mając doświadczenia można kupić przechodzonego grata. Jak coś w nim padnie to się nawet nsprawiać nie opłaca.
    zeby nie rozdmuchiwać tego watku, w tej wypowiedzi jest wszystko.

Idę obrabiać fotografie - pozdrawiam wszystkich serdecznie życząc fajnego weekendu ( a w Gdańsku wieje , łoj wieje ) jutro chyba trzeba wyjść z puszką i zrobić rozchulany Bałtyk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    zeby nie rozdmuchiwać tego watku, w tej wypowiedzi jest wszystko.

Idę obrabiać fotografie - pozdrawiam wszystkich serdecznie życząc fajnego weekendu ( a w Gdańsku wieje , łoj wieje ) jutro chyba trzeba wyjść z puszką i zrobić rozchulany Bałtyk
    +1
    za 3k mamy D5200 (ok2,2k po cashbacku) zostaje na N35 1.8G i mamy fajny zestaw na poczatek to ze wzgledu na tak przystepne ceny fajnych szkiel przeszedlem z innego systemu na Nikona a dla dziewczyny D5200 ma idealna ergonomie do tego machany ekranik ulatwia zycie. Dla faceta trche maly ale z gripem jest ok.. nie kazdy od poczatku chce pelna klatke czy uzywke... nie kazdy bedzie szedl w strone pro. Szkoda ladowac taka kase w uzywke i pryz najmniejszej awarii rozlozyc rece i plakac
    Fx, DX kilka słoików, Eizo, Epson Stylus Pro 9xxx 7xxx

Domyślnie

harb, tak ciężko zrozumieć, że wg. Ciebie lepszym wyborem będzie D5200 a wg. innych D300? A jeszcze ktoś inny zaproponuje coś innego... Nikt tu nie uważa się za eksperta (chyba, mówię przynajmniej sam za siebie) ale każdy napisał co myśli. Twoja opinia jest tak samo istotna/nieistotna jak opinia innych. 3 tyś do dyspozycji wystarczy na zakup D300 (1500 zł) i szkła o ogniskowej jakiej będzie najbardziej potrzebować.
    I chyba nie na miejscu z Twojej strony jest pisanie, że ktoś źle doradza, bo każdy może to samo napisać o Twojej propozycji.

Cytat Zamieszczone przez Borat1979 Zobacz posta
    Po co ta bezsensowna gadka?
    Bezsensowna bo nie zgadzasz się z nią? Daj spokój. Padło pytanie, przedstawiłem swoją sugestię i tyle.
    Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 13-12-2014 o 17:39

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów