Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Tablet Wacom - problem z kursorem

Cześć,

czy któryś z uzytkowników Intuos-a mógłby mi pomóc?

Problem jest następujący: po kilku min.używania "pióra" kursor na ekranie zamiera (dotyk nadal działa, przewijanie stron w necie z poziomu "pióra" także).
    Co ciekawe, gdy w zakładce "Właściwości tabletu Wacom" w menu "Mapowanie" przełączę "Pióro" na "Mysz" kursor ponownie budzi się do życia.

Czy coś źle ustawiłem podczas konfiguracji?

Pozdrawiam, Piotr

PS. Cieszyłem się wczoraj jak dziecko gdy podłączałem Wacoma, a tu taki zgrzyt
    Ostatnio edytowane przez popi ; 07-12-2014 o 12:11
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Jaki system ??
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Win7 64bit

Pojawił się drugi problem: po wzięciu tabletu w rękę (położeniu na kolanach) sprzęt samoistnie wyłącza się (bateria naładowana w 100%).

Wertuję oczywiście 129-cio stronicową instrukcję ale, jak na razie, z miernym skutkiem...

Domyślnie

Pierwszy problem to może być wina systemu. W ustawieniach zasilania - wstrzymywanie selektywne USB trzeba wyłączyć.
    FUJIFILM X-T1 + FUJINON 18-55 F2.8-4 R LM OIS

Domyślnie

To ten problem z kursorem, to wina i systemu i aplikacji.
    Od W7 (w Vista nie pamiętam) się aplikacja musi być dostosowana do obsługi piórkiem, a nie tylko myszą.
    Taki sam objaw ma znajomy - na niektórych programach po prostu kursor albo znika, albo się zatrzymuje i jest martwy. Dopiero zmiana aktywnego okna myszą, czy z klawiatury sprawia, że piórko znowu działa.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

mbodniak, Twoja podpowiedź pozwoliła mi się akurat uporać z problemem drugim

Dzięki zaś Tobie GonzoG, zaczałem grzebać w ustawieniach i doszedłem do tego (a raczej wpadłem na to przypadkowo) że we "Właściwościach tabletu Wacom" w zakładce "Mapowanie" należy odhaczyć "Użyj pismo odręczne Windows".

Dzięki chłopaki!

Uprawnienia umieszczania postów