Obiektywizmu i sprawiedliwości nie ma na tym forum.
Szukaj
Obiektywizmu i sprawiedliwości nie ma na tym forum.
Wielkie dzięki za taką fotę. Dzięki niej wiem, że moje zdjęcia nie są najgorsze na tym forum.
D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
Grecja2013
klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
Tu, chyba masz najbardziej logicznie rozwiniętą odpowiedź!Jeśli zdjęcie nie pochodzi z cyfry, nie jest mega wyostrzone, a woda nie jest wymemłana długim czasem to nie ma sensu go prezentować.
Oceniając twoje zdjęcie, nie pokazuje tego o czym wspomniałeś później (pięknej jesieni).
Raczej nie ma nic w tym zdjęciu co zatrzymuję na dłużej - nie wiem, czy zrozumiale piszę
W efekcie końcowym wyszło, jechałem autobusem i zobaczyłem fajne drzewa kolorowe naciskając bez zastanowienia.
Hird, miejsce wydaje się fajne (drzewo z lewej strony kadru i ciąg mniejszych prowadzących wzrok w głąb sceny) tylko, że mogłeś bliżej podejść, zastosować szerszą ogniskową (nie wiem jakim obiektywem dysponowałeś) i zmienić kąt widzenia.
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
tak zrozumiałe, sam nie uważam tego zdjęcia za bardzo dobre, nie powiesił bym go na ścianie, ale nie jest to ewidentny kosz i nie jest bezmyślne, specjalnie dałem długi czas by zdjęcie było lekko poruszone (pisałem o tym już wcześniej), nie powstało przez przypadek, dla mnie ma ono swój urok. Chciałem mu nadać efekt jak z camery obscury i taki uzyskałem.
@popi1612 obiektyw to 40/4 i przyklejony do aparatu na stałe. Wiem, że to nie jest dobry aparat do krajobrazu, dlatego też inaczej podszedłem do tego tematu, dlatego zdjęcie wygląda jak wygląda.
Obiecuje, że już nie będę pokazywać zdjęć wykonanych na długich czasach.
Nikon F75 + N35/2.0D | V58/1.4 | N85/1.8D
Nazywając to zdjęcie "wykonanym na długim czasie" jest troszkę nadużyciem moim zdaniem. Raczej nazwałbym je "celowo poruszonym" i wtedy byłoby to bliższe prawdy. Zresztą nie ma co dorabiać filozofii czy nadmiernie się tłumaczyć, skoro autorowi się owo podoba to super.
Ja tylko nie rozumiem dlaczego podobne imo słabe fotki u innych są chwalone a u jeszcze innych ganione za trollizm, prowokacje, itp.
Może gdyby każde foto przez pierwszych kilka dni od czasu publikacji było "anonimowe" bez loga, podpisów itd odbiór byłby nieco inny.
Skontaktuj się z nami