Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Koniec trasy

Domyślnie

Obiektywizmu i sprawiedliwości nie ma na tym forum.

Oszczędny w słowach Awatar sedrox
    Miasto
    Wielkopolska

Domyślnie

Wielkie dzięki za taką fotę. Dzięki niej wiem, że moje zdjęcia nie są najgorsze na tym forum .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tedd46 Zobacz posta
    Obiektywizmu i sprawiedliwości nie ma na tym forum.
    Jak w życiu Panie, jak w życiu
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniekk Zobacz posta
    ?... patrząc na to zdjęcie czuję się jakbym kompletnie pijany został obudzony przez kierowce autobusu na końcu trasy.
    Lecz tytuł powinien brzmieć: "Gdzie ja k#wa jestem??!"
    Nic dodać, nic ująć
    Obudziłem sie tak pare razy z tym pytaniem.
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maniekk Zobacz posta
    Mi się podoba, patrząc na to zdjęcie czuję się jakbym kompletnie pijany został obudzony przez kierowce autobusu na końcu trasy.
    Lecz tytuł powinien brzmieć: "Gdzie ja k#wa jestem??!"
    Nigdy nie doświadczyłem, ale tak to musi wyglądać
    Dla tej wizji warto było poświęcić kilka sekund na zajrzenie w ten wątek. Jak widac "nie ma tego złego..."
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Jeśli zdjęcie nie pochodzi z cyfry, nie jest mega wyostrzone, a woda nie jest wymemłana długim czasem to nie ma sensu go prezentować.
    Tu, chyba masz najbardziej logicznie rozwiniętą odpowiedź!

Oceniając twoje zdjęcie, nie pokazuje tego o czym wspomniałeś później (pięknej jesieni).
    Raczej nie ma nic w tym zdjęciu co zatrzymuję na dłużej - nie wiem, czy zrozumiale piszę
    W efekcie końcowym wyszło, jechałem autobusem i zobaczyłem fajne drzewa kolorowe naciskając bez zastanowienia.
    :::WEB:::BLOG:::ANALOG:::INSTA:::
    YouTube:::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hird Zobacz posta
    Jeśli zdjęcie nie pochodzi z cyfry, nie jest mega wyostrzone, a woda nie jest wymemłana długim czasem to nie ma sensu go prezentować.
    pozostaje się tylko pod tym podpisać, jak się zakupi cyfrę to będzie można usuwać jeszcze przed zgraniem z aparatu.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Hird, miejsce wydaje się fajne (drzewo z lewej strony kadru i ciąg mniejszych prowadzących wzrok w głąb sceny) tylko, że mogłeś bliżej podejść, zastosować szerszą ogniskową (nie wiem jakim obiektywem dysponowałeś) i zmienić kąt widzenia.
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biegly Zobacz posta
    Oceniając twoje zdjęcie, nie pokazuje tego o czym wspomniałeś później (pięknej jesieni).
    Raczej nie ma nic w tym zdjęciu co zatrzymuję na dłużej - nie wiem, czy zrozumiale piszę
    W efekcie końcowym wyszło, jechałem autobusem i zobaczyłem fajne drzewa kolorowe naciskając bez zastanowienia.
    tak zrozumiałe, sam nie uważam tego zdjęcia za bardzo dobre, nie powiesił bym go na ścianie, ale nie jest to ewidentny kosz i nie jest bezmyślne, specjalnie dałem długi czas by zdjęcie było lekko poruszone (pisałem o tym już wcześniej), nie powstało przez przypadek, dla mnie ma ono swój urok. Chciałem mu nadać efekt jak z camery obscury i taki uzyskałem.

@popi1612 obiektyw to 40/4 i przyklejony do aparatu na stałe. Wiem, że to nie jest dobry aparat do krajobrazu, dlatego też inaczej podszedłem do tego tematu, dlatego zdjęcie wygląda jak wygląda.

Obiecuje, że już nie będę pokazywać zdjęć wykonanych na długich czasach.
    Nikon F75 + N35/2.0D | V58/1.4 | N85/1.8D

Domyślnie

Nazywając to zdjęcie "wykonanym na długim czasie" jest troszkę nadużyciem moim zdaniem. Raczej nazwałbym je "celowo poruszonym" i wtedy byłoby to bliższe prawdy. Zresztą nie ma co dorabiać filozofii czy nadmiernie się tłumaczyć, skoro autorowi się owo podoba to super.

Ja tylko nie rozumiem dlaczego podobne imo słabe fotki u innych są chwalone a u jeszcze innych ganione za trollizm, prowokacje, itp.

Może gdyby każde foto przez pierwszych kilka dni od czasu publikacji było "anonimowe" bez loga, podpisów itd odbiór byłby nieco inny.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów