Mi też zdjęcia się podobają i to napisałem wcześniej.
Swoją drugą wypowiedź zaznaczyłem że jest ona w ramach czystej dyskusji.
Osoby z koła łowieckiego, które znasz nie wiem czy zasługują na miano myśliwych skoro dzika nazywają świnią...
Brałem udział przez 3 lata w polowaniach, mam mnóstwo znajomych wśród leśników i prawdziwych myśliwych i nigdy nie słyszałem by któryś z nich powiedział, że " widział świnie w lesie, strzelił świnie" itd.
Istnieje coś takiego jak gwara łowiecka, która jak całe łowiectwo ma piękną tradycję i najwyraźniej nie wszyscy jak piszesz umieją ją uszanować, a powinni bo to ślubowali w rocie:
"Przystępując do grona polskich myśliwych ślubuję uroczyście przestrzegać sumiennie praw łowieckich,
postępować zgodnie z zasadami etyki łowieckiej,zachowywać tradycje polskiego łowiectwa,chronić przyrodę ojczystą,
dbać o dobre imię łowiectwa i godność polskiego myśliwego."
Sądzę, że w tej tematyce nie możesz zbyt dużo powiedzieć... Ja jestem myśliwym zrzeszonym w PZŁ ale "niepraktykującym w polowaniach jako strzelec" gdyż nie strzelam do zwierzyny.
Oczywiście od fotografa nie można wymagać wielkiej wiedzy w tym temacie, ale MZ niektóre określenie przy fotografii przyrodniczej wypada znać.
Pozdrawiam i kończę![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami