Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Rogacze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stoodent1 Zobacz posta
    gatewayfl tak się składa że na co dzień mam do czynienia z kołem myśliwych i nazywa się dzika trywialnie świnią itd
    Zazwyczaj ludzie teoretycy najbardziej czepiają się nazewnictwa albo typowy świeżak który chce być myśliwym
    Ja oczywiście nie jestem ani myśliwym tym bardziej kłusownikiem ja lubię zwierzynę upolowaną w obiektywie.
    Ta złapana przez bryk77 bardzo mi się podoba
    Mi też zdjęcia się podobają i to napisałem wcześniej.
    Swoją drugą wypowiedź zaznaczyłem że jest ona w ramach czystej dyskusji.
    Osoby z koła łowieckiego, które znasz nie wiem czy zasługują na miano myśliwych skoro dzika nazywają świnią...
    Brałem udział przez 3 lata w polowaniach, mam mnóstwo znajomych wśród leśników i prawdziwych myśliwych i nigdy nie słyszałem by któryś z nich powiedział, że " widział świnie w lesie, strzelił świnie" itd.
    Istnieje coś takiego jak gwara łowiecka, która jak całe łowiectwo ma piękną tradycję i najwyraźniej nie wszyscy jak piszesz umieją ją uszanować, a powinni bo to ślubowali w rocie:
    "Przystępując do grona polskich myśliwych ślubuję uroczyście przestrzegać sumiennie praw łowieckich,
    postępować zgodnie z zasadami etyki łowieckiej,zachowywać tradycje polskiego łowiectwa,chronić przyrodę ojczystą,
    dbać o dobre imię łowiectwa i godność polskiego myśliwego."

Cytat Zamieszczone przez stoodent1 Zobacz posta
    Zazwyczaj ludzie teoretycy najbardziej czepiają się nazewnictwa albo typowy świeżak który chce być myśliwym
    Sądzę, że w tej tematyce nie możesz zbyt dużo powiedzieć... Ja jestem myśliwym zrzeszonym w PZŁ ale "niepraktykującym w polowaniach jako strzelec" gdyż nie strzelam do zwierzyny.

Oczywiście od fotografa nie można wymagać wielkiej wiedzy w tym temacie, ale MZ niektóre określenie przy fotografii przyrodniczej wypada znać.
    Pozdrawiam i kończę
    Ostatnio edytowane przez gatewayfl ; 07-12-2014 o 19:08
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

Domyślnie

gatewayfl nie chciałem urazić niemniej spotykam wielu myśliwych i to z wielopokoleniową tradycją.
    Może lokalnie tak się u Nas mówi? hmm nie wiem, słusznie zauważyłeś że zbyt wiele do powiedzenia nie mam w kwestii formalnej.
    Także najlepiej jak mogę wyrazić, przepraszam za niepotrzebne wtrącenie moich 5groszy
    Nie lubię niepotrzebnego iskrzenia, pozdrawiam
    Nikon D5000|| N18-105, N50 1.8, N55-300, T90 2.8, Sam 8mm, Nissin 866 mk ii
    Kiev 19|| Helios 50 2.0

klik i przenosisz się na mój kanał motocyklowy na YT

Domyślnie

Ja też nie lubię takiego iskrzenia Grunt, że zdjęcia naszemu koledze się udały i możemy je podziwiać.
    Nikon + Nikkor
    https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/

J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bryk77 Zobacz posta
    heh.. no niezupełnie tzn. są wolne, ale udomowione. Przebywają w ogólnie dostępnym parku na przedmieściach.
    To do takich możesz podejść całkiem blisko... wtedy i 28mm będzie w sam raz. Tylko nie zaleca się drażnić rekina...

Chociaż przyznam że sam czułem się odrobinę dziwnie siedząc na ławce jakieś 3-5 metrów od sporego jelenia.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów