Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    Zbierz wszystkie dowody i idź z nimi do Rzecznika Konsumentów, którego zadaniem jest służyć radą i prawnym wsparciem, również w postępowaniu przed sądami.
    Zwykle sprawy rozwiązują się już po pierwszej wymianie pism między biurem a podmiotem, który stwarza kłopoty.
    Rzecznicy mają swoje siedziby najczęściej przy Starostwach Powiatowych.
    Dobra myśl. Ja, jak widzę, że "firma" zaczyna kręcić, od razu wspominam np. w @ o Rzeczniku Konsumenta (UOKiK) + kilka "ciepłych" zdań... Mi to zawsze praktycznie pomaga. Podstawa to odpowiednia dokumentacja. Warto ją mieć.
    Nikon

Domyślnie

Oko, w po oddziałek jeszcz raz zadzwonię do nich. Zasilacz działa poprawnie, Poprostu jest lekko nadgryziony przez szczeniaka

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To jakie masz hipotezy, co do spowolnienia działania Twojego komputera?
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

spowolnienie może też być spowodowane przegrzewaniem procka, lub jakiegoś chipsetu.
    terminstory informują o przegrzaniu, bios odpala wentylator, ale jeśli radiator zapchany, albo went zatarty, tudzież uciekł gaz z "heat pipe" to buba.
    procek, pamięci zwalniają do częstotliwości pentium III i zaczyna się "jazda"
    to jeden z dziesiątek powodów wolnego działania lapków.

to takie moje gdybanie, które jeszcze tutaj nie było poruszone.

sprawdź może czy sprzęt nie jest gorący.

z drugiej strony dziwne to, że na hdd wstaje sys, a na ssd nie.
    Psychotrop vel Grzegorz Lucjan Laska von Lasocki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    To jakie masz hipotezy, co do spowolnienia działania Twojego komputera?

Wszystko zaczęło sie od tego, ze komputer będąc w uśpieniu nie chciał sie uruchomić. Po uruchomieniu nie mogl zbootowac sie bios i komp sie resetował i zapętlał sie w tym. Po wyjęciu dysku ssd w celu zgrania danych i odłączeniu raida, komp wystartował z hdd. Myk z ssd w lenovo ponoć polega na tym, ze podczas uruchomiania i dzialańia kompa przechowują aktualne dane przez co normalnie komputer uruchamiał sie 20 sek. Sadze ze padło cos w konfiguracji tego dysku lub zawinił bios, podobno tak tez sie dzieje w tym modelu.

Laptop grzeje sie raczej normalnie jak ten model. On generalnie dobrze działa i był zadbany. Wkurza mnie to,mze ktos chce mi wmówić, ze cos działa. Do tego cały ten reccovery w lenovo to pic na wodę :/
    Ostatnio edytowane przez MR ; 06-12-2014 o 15:08

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Partycja recovery, to nie jest całkiem głupi pomysł, ale dosyć łatwo ją popsuć, np. podczas partycjonowania dysku jakimś oprogramowaniem, które nie rozpoznaje oznaczeń tej ukrytej partycji, takoż nadając jej własne miano rujnuje mechanizm odzyskiwania systemu.

Osobiście nie lubię takich wynalazków, bo tylko zajmują pzestrzeń dyskową i nie do końca wiadomo co producent tam umieścił, więc koszę toto od razu po przejęciu komputera z łap handlowców.

Szkoda, że nie zrobiłeś pełnej diagnostyki przed oddaniem laptopa do serwisu, bo teraz będą Ci próbowali wmawiać najczarniejszą ciemnotę i to praktycznie zupełnie bezkarnie.

Oczywiście nie bez reperkusji finansowych, wmówili Ci już przecież uszkodzenie zasilacza, czym w bezczelny sposób pozbalili Cię gwarancji.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

To nie jest żadne recovery, tylko Intel Smart Response. Polega to na cachowaniu najczęściej używanych plików na małym SSD. Ale pełny obraz systemu wciąż jest na HDD.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

W takim razie w dwudyskowych Lenovo obecne są obydwie technologie, bo partycja recovery jest u Chińczyków obecna na bank.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Ale Recovery jest raczej na HDD.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No oczywiście, ale przy przywracaniu ustawień fabrycznych komputra, powracają do życia również wszystkie popierdółki, a w ich liczbie i zabawki Intela do mieszania na SSD.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów