Niezwykle ale to niezwykle przyjemna praca. Najbardziej podoba mi się to, że mamy "pyskatą" dziewczyną (takie uogólnienie w związku z tatuażem), która na zdjęciu wygląda tak, że każdy ojciec chciałby mieć taką córkę. Kapitalne.
Szukaj
Niezwykle ale to niezwykle przyjemna praca. Najbardziej podoba mi się to, że mamy "pyskatą" dziewczyną (takie uogólnienie w związku z tatuażem), która na zdjęciu wygląda tak, że każdy ojciec chciałby mieć taką córkę. Kapitalne.
Dzięki za komentarze, cieszymy się bardzo, że się podoba, wkrótce dużo więcej zdjęc bo pracujemy intensywnie nad doskonaleniem warsztatu
Może nawe i z tatuażem cos będzie i mniej grzecznie :P
Ogólnie fajne. Ale mnie też jakoś ten makijaż nie pasuje. Kompozycja zdjęcia rzeczywiście wydaje się sprawiać wrażenie, jakby było robione szerszym kątem.
D750, N50/1.8G, N35/2.0D, N70-200 VRII, SB-900 /.................... Sony A7II, S28/2.0, Zeiss 55/1.8, Helios 44 ....................... / EIZO CS240.
http://www.warszawa-fotograf.pl/
Ja również jestem za detalami we włosach i dodatkowo bym uporządkował warkocz kolo brody bo tam włosy odstają.
To może ja przedstawię moje subiektywne odczucia - tak jak lubię twoje prace tak uważam, że tym razem coś nie zagrało
Po pierwsze nie rozumiem zabiegu z włosami - w sensie grubej czarnej linii w tle ? Po drugie światłocień na prawym barku modelki spowodował że wygląda on naprawdę masywnie(zbyt mz w odniesieniu do delikatnej szyi i głowy) - moze stąd wzięły się komentarze o ogniskowej - poza tym jest ok pozdrawiam![]()
Ula zawsze spoko, podobnie jak reszta czekam na więcej![]()
D90, D600, trochę szkła i 2 x Metz 48 Af-1.
Pod tym konkretnym kątem i w tym swietle nad wyraz podkreslona zostala klata i ramie. Moze taki byl zamysl, ale to nie moja estetyka w fotografii kobiet..
P.s Kto to jest Sue Bryce i dlaczego jej zdanie ma tu znaczenie? Tak z ciekawosci...
Zaczynałem od D90 +35 1.8 i 85 1.8, w międzyczasie siostra kupiła D700 a mnie nie było stać na ten aparat. Nadarzyła sie jednak okazja kupna uzywanego 5D MKII wiec sprzedalem Nikona, dolozylem brakujaca sume i kupilem 5D. Pozniej doszlo kilka drogich stalek i zostalem z Canonem. Ale⌠nie ma zadnego znaczenia bo obecnie mam dostep do Canona, Nikona, Fuji i Sony i to wszystko to samo, najwazniejsze jest zdjecie, a nie czym robione. Nie tak dawno robilem z kolega zdjecia przy studyjnym oswietleniu, 5D MKIII i Nikon D800, obiektywy 85 mm na obydwu - rawy praktycznie nie do odroznienia. Roznice w ergonomii to tez bzdura, bo jaki masz aparat to takiego sie nauczysz szybko obslugiwac, to samo z rawami, zarzadzaniem barwa, itd.Wszystkim ktorzy mnie pytaja o zmiane systemu zawsze odpowiadam - nie rob tego bo to strata pieniedzy, lepiej zainwestuj przede wszystkim w edukacje, a pozniej w sprzet, jesli naprawde jestes pewien, ze czegos Ci brakuje do robienia dobrych zdjec. W 99% przypadkow mamy do czynienia z G.A.S. (Gear Acquisition Syndrome) i mysleniem, ze lepszy sprzet lb jegowieksza liczba pomoze w robieniu lepszych zdjec, a to oczywiscie bzdura
![]()
Skontaktuj się z nami