Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marek2004 Zobacz posta
    Porównywał ktoś może te szkla np. po czterech latach intensywnego używania? Pytanie jest retoryczne.
    A po co porównywać ?? Zepsuje się, czy będzie działał nie tak jak powinien, to i po blisko 5-ciu latach naprawią za darmo.

Szczególnie, że tu nie ma takiej różnicy jak w Canonie, gdzie ich 70-200/2.8 L ma prawie 200mm przy ostrzeniu z bliska i nie winietuje...

N70-200/2.8 VR II ma nawet krótszą ogniskową niż Tamron
    Ostatnio edytowane przez GonzoG ; 29-11-2014 o 16:16
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

...Porównywał ktoś może te szkla np. po czterech latach intensywnego używania? Pytanie jest retoryczne.

Za wikipedią:
    Pytanie retoryczne - figura stylistyczna i retoryczna; pytanie zadane nie dla uzyskania odpowiedzi, lecz w celu skłonienia odbiorcy do przemyśleń na określony temat, podkreślenia wagi problemu; ewentualnie pytanie, na które odpowiedź jest oczywista.
    Za PWN:
    pytanie retoryczne «zwrot w postaci pytania, na które nie oczekuje się odpowiedzi»

Wiem, że czytanie ze zrozumieniem bywa trudne, ale proszę dołożyć choć trochę starań...
    To wszystko ode mnie w tym wątku, pozdrawiam.

Domyślnie

a może by tak nikkora 80-200/2.8?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GonzoG Zobacz posta
    N70-200/2.8 VR II ma nawet krótszą ogniskową niż Tamron
    To pewnie skrót myślowy, domyslam się o co chodzi, ale nie wszyscy znają temat, lepiej tak nie pisz
    Ma ogniskową taką samą, podaje się ją dla ogniskowania w nieskończoności.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Za wikipedią:
    Pytanie retoryczne - figura stylistyczna i retoryczna; pytanie zadane nie dla uzyskania odpowiedzi, lecz w celu skłonienia odbiorcy do przemyśleń na określony temat, podkreślenia wagi problemu; ewentualnie pytanie, na które odpowiedź jest oczywista.
    Za PWN:
    pytanie retoryczne «zwrot w postaci pytania, na które nie oczekuje się odpowiedzi»

Wiem, że czytanie ze zrozumieniem bywa trudne, ale proszę dołożyć choć trochę starań...
    To wszystko ode mnie w tym wątku, pozdrawiam.
    Pytanie retoryczne jest wtedy, gdy jest znana na nie odpowiedź, a nie wtedy, gdy ktoś je tak sobie nazwie.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów