Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Domyślnie

Jak masz blisko do Czeskiej Republiki - do Ostravy - to zapraszam - ja kupiłem gripa za równowartość 190 zlotych - nienajgorzej

Domyślnie

Ja już zrobiłem na F75 pięć filmów i bateria wyświetla sie jako pełna. Swoją drogą ciekawe jak ta informacja na temat stanu baterii ma się do rzeczywistości. Może jest tak, ze ciągle pokazuje sie jako pełna a tuż przed śmiercią leci na łeb na szyję.
    Ten grip to może być fajna rzecz, ale nie ze względu na baterie tylko na trzymanie aparatu. Szkoda że kosztuje 25% wartości aparatu.

Domyślnie

ddjj myślę, że masz rację z tymi bateriami pewnie pod koniec jej żywotu dopiero się o tym dowiemy. Chyba nawet zalecane jest ją wymienić jak ten wskaznik bedzie pokazywał zużycie pół bateri. Dlatego i do bateri grip się przyda bo jak się wyczerpia paluszki to o nie nie trudno a te Cr3 w każdym sklepie nie są dostępne.Troszke mi się nie podoba, że analogiczne akcesoria Canona są zazwyczaj tańsze od Nikonowskich. Choćażby taki obiektyw 50mm 1.8D Nikona jest o 100zł droższy od jego Canonowskiego odpowiednika tak samo te gripy. Czy ktoś wie dlaczego tak jest? Czy te Nikonowskie są lepszej jakości?
    aparat + obiektyw

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thrasher
    a te Cr3 w każdym sklepie nie są dostępne.
    CR2, i też nie są dostępne w każdym sklepie

Domyślnie

A no tak przepraszam
    aparat + obiektyw

Domyślnie

Hey! po raz pierwszy na tym forum, tak wiec witam wszystkich nikonowcow

wracajac do tematu....
    sam niedawno wymienialem pierwsze baterie cr2 ze swojej f75tki. mimo deklaracji producenta, ze na komplecie nowych baterii mozna zrobic 12 36-klatkowych filmow (z blyskiem i dioda wspomagajaca AF przy polowie zdjec i w temp 20st C, btw bez lampy rzekomo mozna wyciagnac 40negatywow ) to u mnie pierwszy komplet starczyl na 3,5 rolki 36exp. faktem jest ze sporo zdjec robilem z lampa, bardzo czesto tez uruchamialem fotocele wspomagajaca AF, po czesci zeby poznac mozliwosci i funkcje nowego aparatu. z drugiej strony podejrzewam tez ze zostalem obdarowany jakimis slabymi bateriami, obecnie zmienilem panasonic na kodak.

w f75 najwiecej "pradu" pobiera lamapa blyskowa i fotocela AF. ale to tez zalezy od stylu fotografowania, jesli fotki robione sa tylko przy swietle dziennym to napewno wiecej rolek mozna zrobic na jednym komplecie. z kolei jesli ktos robi tylko zdjecia nocne (czyli dlugie i b. dlugie czasy naswietlania) to jeden komplet moze wystarczyc tylko na jedna noc w takim wypadku to juz tylko mb-18 dokupic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boolek
    Jak masz blisko do Czeskiej Republiki - do Ostravy - to zapraszam - ja kupiłem gripa za równowartość 190 zlotych - nienajgorzej
    Boolek a gdzie w Ostravie kupiłeś? Masz może namiary na sklepze sprzętem w CZ? Jakie sa tam ceny w porównaniu do naszych?
    Pozdrawiam
    A zresztą co się będę chwalił...

Domyślnie

Nie no, daj maila - bo bez obrazka nie trafisz - próbowałem to tu opisać ale czytając finalną wersję sam sie zgubiłem.
    Co do cen - relacja dość przypadkowa - niektóre rzeczy tańsze, niektóre droższe (filtry BW tańsze; obiektywy droższe) - ja miałem farta - może i Tobie dopisze.
    pzdr

Domyślnie

sam niedawno wymienialem pierwsze baterie cr2 ze swojej f75tki
    ray knox a ja było z "padaniem" baterii? Płynnie spadała na wyświetlaczu, czy poleciała łeb na szyję?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ddjj
    sam niedawno wymienialem pierwsze baterie cr2 ze swojej f75tki
    ray knox a ja było z "padaniem" baterii? Płynnie spadała na wyświetlaczu, czy poleciała łeb na szyję?
    na łeb, na szyję

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów