Jak masz blisko do Czeskiej Republiki - do Ostravy - to zapraszam - ja kupiłem gripa za równowartość 190 zlotych - nienajgorzej![]()
Szukaj
Jak masz blisko do Czeskiej Republiki - do Ostravy - to zapraszam - ja kupiłem gripa za równowartość 190 zlotych - nienajgorzej![]()
Ja już zrobiłem na F75 pięć filmów i bateria wyświetla sie jako pełna. Swoją drogą ciekawe jak ta informacja na temat stanu baterii ma się do rzeczywistości. Może jest tak, ze ciągle pokazuje sie jako pełna a tuż przed śmiercią leci na łeb na szyję.
Ten grip to może być fajna rzecz, ale nie ze względu na baterie tylko na trzymanie aparatu. Szkoda że kosztuje 25% wartości aparatu.
ddjj myślę, że masz rację z tymi bateriami pewnie pod koniec jej żywotu dopiero się o tym dowiemy. Chyba nawet zalecane jest ją wymienić jak ten wskaznik bedzie pokazywał zużycie pół bateri. Dlatego i do bateri grip się przyda bo jak się wyczerpia paluszki to o nie nie trudno a te Cr3 w każdym sklepie nie są dostępne.Troszke mi się nie podoba, że analogiczne akcesoria Canona są zazwyczaj tańsze od Nikonowskich. Choćażby taki obiektyw 50mm 1.8D Nikona jest o 100zł droższy od jego Canonowskiego odpowiednika tak samo te gripy. Czy ktoś wie dlaczego tak jest? Czy te Nikonowskie są lepszej jakości?
aparat + obiektyw
CR2, i też nie są dostępne w każdym sklepieZamieszczone przez Thrasher
![]()
A no tak przepraszam![]()
aparat + obiektyw
Hey! po raz pierwszy na tym forum, tak wiec witam wszystkich nikonowcow![]()
wracajac do tematu....
sam niedawno wymienialem pierwsze baterie cr2 ze swojej f75tki. mimo deklaracji producenta, ze na komplecie nowych baterii mozna zrobic 12 36-klatkowych filmow (z blyskiem i dioda wspomagajaca AF przy polowie zdjec i w temp 20st C, btw bez lampy rzekomo mozna wyciagnac 40negatywow) to u mnie pierwszy komplet starczyl na 3,5 rolki 36exp. faktem jest ze sporo zdjec robilem z lampa, bardzo czesto tez uruchamialem fotocele wspomagajaca AF, po czesci zeby poznac mozliwosci i funkcje nowego aparatu. z drugiej strony podejrzewam tez ze zostalem obdarowany jakimis slabymi bateriami, obecnie zmienilem panasonic na kodak.
w f75 najwiecej "pradu" pobiera lamapa blyskowa i fotocela AF. ale to tez zalezy od stylu fotografowania, jesli fotki robione sa tylko przy swietle dziennym to napewno wiecej rolek mozna zrobic na jednym komplecie. z kolei jesli ktos robi tylko zdjecia nocne (czyli dlugie i b. dlugie czasy naswietlania) to jeden komplet moze wystarczyc tylko na jedna nocw takim wypadku to juz tylko mb-18 dokupic
![]()
Boolek a gdzie w Ostravie kupiłeś? Masz może namiary na sklepze sprzętem w CZ? Jakie sa tam ceny w porównaniu do naszych?Zamieszczone przez boolek
Pozdrawiam
A zresztą co się będę chwalił...
Nie no,daj maila - bo bez obrazka nie trafisz - próbowałem to tu opisać ale czytając finalną wersję sam sie zgubiłem.
Co do cen - relacja dość przypadkowa - niektóre rzeczy tańsze, niektóre droższe (filtry BW tańsze; obiektywy droższe) - ja miałem farta - może i Tobie dopisze.
pzdr
ray knox a ja było z "padaniem" baterii? Płynnie spadała na wyświetlaczu, czy poleciała łeb na szyję?sam niedawno wymienialem pierwsze baterie cr2 ze swojej f75tki
na łeb, na szyjęZamieszczone przez ddjj
Skontaktuj się z nami