Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30
    pebees
    Gość

Domyślnie F75 i baterie :)

No więc kupiłem, zrobiłem trzy rolki filmu i po bateriach. W tym czasie aparacik był jedną dobę cały czas załączony (a pytałem - wyłączyłaś? oczywiście! ). Czy to mogło byc przyczyna tak szybkiego wyczerpania bateryjek? Co, poza lampą i silniczkiem od AF, najwiecej zre prądu?

Dodam dodatkowe pytanie - ile można zrobi filmów zasilając aparat battery packiem? Mniej a po prostu tańsze są baterie? Czy też więcej ?

Domyślnie

Skleroza (też mam)
    pozdrawiam Krzysiaczek

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymony
    Skleroza (też mam)
    Czy to oznacza, że doba na bateriach i baterie 'papa'?

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

mój F70 robił na 2xcr 123A od 15 do 24 filmów w zależności od baterii - najlepsze to warty 23-24, później philips 18-20, panasonic i duracel po 16-18...średnio, na film 1 zdjęcie z wbudowaną lampą i jakies 10% na długich szkłach...
    teraz mam batterypacka i z kompletu aqu 2100 wychodzi 5-7 filmów, a 2300 7-9 filmów, ale 30-40% zdjęć z długimi szkłami...myślę, że aqu 2500 da rezultat w granicach 12-15 filmów...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo to te zykłe paluszki AA, które to używa się w battery packu do F75 pozwalają na to aby móc zrobić kilka rolek więcej niż Cr2 i podobno można na nich dłużej pracować na mrozie a dodatkowo komplet (4 baterie AA) do zasilenia aparatu jest prawie 4 razy tańszy niż ten składający się z dwóch Cr2. Właśnie dziś otrzymałem tego gripa (głównie ze względu na ergonomię go zamówiłem a dokładniej na jej brak w moim odczuciu) i jestem bardzo z niego zadowolony. Po prostu nie chce mi sie odrywać ręki od aparatu podłączony uchwyt nie robi wrażenia zbyt dobrze dopasowanego do aparatu szczególnie patrząc od strony wizjera ale za to F75 stał się cięższy (głownie zasługa baterii) pewniej leży w dłoni no i łatwo można zrobić zjęcie w pionie na początku jak go podłączyłem to przez chwilę dziwiło mnie że AF cały czas dziala mimo tego że nie dociskałem spustu migawki, okazało sie, że ten drugi od gripa przyciskałem dłonią ale jest w nim taka blokada spustu migawki co rozwiązuje problem przypadkowego zrobienia zdjęcia. Troszke nie na temat napisałem w każdym razie uważam, że zakup MB-18 do Nikona jest bardzo dobrą inwestycją - to oczywiście tylko moja skromna opinia.
    aparat + obiektyw

Domyślnie

Na mój gust trafiłeś na kiepskie baterie _ aparat włączony, nie ruszany przechodzi w stan uśpienia (chyba po 5 sekundach - ale tu można namieszać w custom set - tyle że nie wiem na ile bo w tej chwili nie mam manuala pod ręką) i w zasadzie nie pobiera prądu.
    Co do Batery Packa - moim zdaniem to dla posiadacza 75ki konieczność - ergonomia zyskuje masakrcyznie a i ekonomia tysz...

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Thrasher
    Właśnie dziś otrzymałem tego gripa (głównie ze względu na ergonomię go zamówiłem a dokładniej na jej brak w moim odczuciu) i jestem bardzo z niego zadowolony.
    Ile zapłaciłeś i gdzie kupiłeś? No i jak by Ci się udało parę fotek dobrych tego zrobić (z bliska, z róznych stron), to byłbym wdzięczny

[ Dodano: Czw 11 Sie, 2005 ]
    Cytat Zamieszczone przez boolek
    Na mój gust trafiłeś na kiepskie baterie _ aparat włączony, nie ruszany przechodzi w stan uśpienia (chyba po 5 sekundach - ale tu można namieszać w custom set .
    Chyba nie, nie cały aparat przechodzi w stan uśpienia, a tylko niektóre jego funkcje (system pomiarowy AF - 8 , oczekiwanie na zdalne sterowanie - 10) mogą wyłaczać się po określonym czasie.
    A kiepskie baterie to pewnie inna inszość - kitowe były

Domyślnie

Zapłaciłem 270zł zamówiłem ze strony: www.sklepfotograficzny.pl ale z tego co mi wiadomo to był u nich ostatni taki grip. Przed zakupem dzwoniłem się dowiedzieć czy mają na miejscu w magazynie bo jeśli nie to lepiej nie zamawiać ze względu na to, że Nikon Polska raczej nie spieszy się ze sprowadzaniem takich akcesoriów. W jednym sklepie zamówiłem bo mieli napisane, że jest w magazynie ale okazało się, że nie ma a minimalny czas oczekiwania to 2 tyg. Znowu jak gdzie indziej dzwoniłem to powiedziano mi, że czas oczekiwania to ponad miesiąc, ale uparłem się żeby go znależć i jestem zadowolony A to cytat ze stronu foto-net.pl "Uwaga! W chwili obecnej akcesoria Nikona bywają dostępna na tyle rzadko, że zamówienia na nie przyjmowane są w formie rezerwacji bez gwarancji dostawy. Za sytuację odpowiedzialna jest firma Nikon Polska." za To tam jest on w najlepszej chyba cenie 248zł. Dzwoniłem jeszcze do sklepu foto-bogutti: http://www.foto-bogutti.pl/product_i...roducts_id=318 i tam powiedziano mi, że zaginął im jeden na poczcie więc jak się odnajdzie to mogą wysłąć tylko trzeba złożyć zamówienie i czekać. Zdjęć niestety nie mam możliwości zrobić ale nie jest to nic pięknego ani solidnego myśle, że uczciwą ceną za ten pojemnik na baterie byłoby jakieś 100-150zł w końcu to kawałek plastiku tylko mimo wszystko z tym plastikiem to zupełnie inny aparat ten F75.

[ Dodano: Czw 11 Sie, 2005 ]
    a tu widać go troche inaczej niż na większośći stronach może coś pomoże http://www.pstryk.pl/opis.php/2644
    aparat + obiektyw

pebees
    Gość

Domyślnie

A czy sa w ogóle jakieś akumulatorki zamiast cr2 ? Bo nic nie mogę znaleźć w necie. I czy można to stosować w ogóle zamiast zwykłych baterii cr2?

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

nie widziałem takich aqu...a gripa szukaj na allegro, dość często się trafiają
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów