Szukaj
Po prostu piękne. Zapierają dech w piersiach.Biorę cały secik. Pozazdrościć wycieczki i talentu.Gratulacje. Jakiego obiektywu używałeś jeśli można spytać?
D3100 N18-55, N35 1.8, S70-300
A mnie rażą przepały, znajdują się na każdej klatce .
"Okolicznosci przyrody" niewątpliwie zapierające dech w piersiach. Niemniej zachwyt i zawroty głowy nimi spowodowane nie są wystarczającym usprawiedliwieniem nieopanowanego swiatła. Kadrowo pewnie mogło być i gorzej, ale nie wykluczam że i lepiej. Postproces chyba też jeszcze w powijakach. Jako pamiątka turystyczna ma niewątpliwą wartosc, do fotografii pejzażowej chyba jeszcze droga do przebycia przed Tobą. Tym bardziej że znamy ten kraj z wielu innych prac, które doprawdy powalają.
No, ale wszystko przed Tobą, powodzenia i wytrwałosci życzę.
Dziękuję!
Zdjęcia pochodzą z tego roku z tygodniowego trekkingu w parku narodowym i rzeczywiście są zrobione "przy okazji" Jak niektórzy zauważyli światło było zabójcze a nasz sprzęt minimalistyczny bo priorytetem była waga plecaka, dlatego też wyszło jak wyszło. Co ważne, to rzeczywiście mam problem z odpowiednim wyostrzeniem zdjęć szczególnie po zmniejszeniu, ale właśnie po to tutaj jestem żebyście zwracali uwagę na takie rzeczy. Paradoksalnie, średnio zależy mi na komentarzach w stu procentach pozytywnych bo te raczej niczego mnie nie nauczą. Jeszcze raz dzięki!
subiektywnie: zdjecia mi sie nie podobaja- swiatlo za ostre skutkiem czego zdjecia plaskie sie wydaja, kadry dziwne: kamienie na 1., 3. i 5., ktore moglyby prowadzic wzrok wglab kadru, przeszkadzaja, 1. i 2. sprawiaja wrazenie jakby w lewo "lecialy", mlodzi ludzie na 2. uchwyceni w dosc niekorzystnych pozach, gramola sie na czworaka. obiektywnie: przepalone chmury.
Ostatnio edytowane przez sufenta ; 27-11-2014 o 09:28
I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr
Miejsca niesamowite ale niestety zdjęcia tego nie oddają.
Wypijmy za blendy...
Skontaktuj się z nami